Ερωτήματα για τη σχέση της ΓΓ Διαφθοράς Ξεπαπαδέα με τον Αρτεμίου

617

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος πως η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Νατάσα Ξεπαπαδέα, συνεργαζόταν επί σειρά ετών με το δικηγορικό γραφείο του Αρτέμη Αρτεμίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, απο το 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2018, η Νατάσα Ξεπαπαδέα ήταν συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και ταυτόχρονα εκπροσωπούσε φαρμακευτική εταιρία , με έδρα στα γραφεία του κ. Αρτεμίου.

Σε μία από τις υποθέσεις μάλιστα που χειρίστηκε, αντιδίκησε με το ελληνικό Δημόσιο.

Τον Ιούνιο του 2018, η Νατάσα Ξεπαπαδέα πήρε προαγωγή και με απόφαση υπουργού, διορίστηκε Γενική Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Με ανακοίνωσή της η κα Ξεπαπαδέα κάνει λόγο για συκοφαντικό δημοσίευμα και επισημαίνει ότι «ο συντάκτης και οι εμπνευστές της απίθανης κατασκευής θα κληθούν να λογοδοτήσουν αρμοδίως».
Ουσιαστικά, ωστόσο, η Γενική Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ταυτόχρονα εκπροσωπούσε και την εταιρία, λέγοντας ότι το δημοσίευμα μετατρέπει σε «σκάνδαλο» την κατά νόμον εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της Αναστασίας Ξεπαπαδέας:

«Ως πρώτη απάντηση στο συκοφαντικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος και σε όσους άκριτα το αναπαράγουν: Δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό να επιχειρείται η σπίλωση και ο στιγματισμός μου, ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο συντάκτης και οι εμπνευστές της απίθανης κατασκευής θα κληθούν να λογοδοτήσουν αρμοδίως για το συκοφαντικό δημοσίευμα που μετατρέπει σε «σκάνδαλο» την κατά νόμον εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν την άποψή μου πριν με συκοφαντήσουν, καθώς ήδη γνώριζαν ότι ουδέν (ηθικώς ή νομικώς) μεμπτόν υφίσταται σε βάρος μου. Όμως, ακόμη και η παραπληροφόρηση έχει ως όριο την ηθική και το νόμο για τα οποία δήθεν κόπτεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος».