Έρχονται αλλαγές και bonus στη λοταρία αποδείξεων

422

Τέλος στη φορολοταρία των 1.00 ευρώ που ξέραμε μέχρι τώρα. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 διαπιστώνει πως δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους των πολιτών».

«Ο ένας λόγος είναι η έλλειψη δημοσιότητας, ένας δεύτερος λόγος είναι ότι δίδονται πολλές λοταρίες σε πολλούς. Μπορεί λοιπόν να είναι να δίδονται σε λιγότερους περισσότερα, μπορούν να δίδονται και σε είδος» πρόσθεσε ο κ. Σταικούρας και συμπλήρωσε λέγοντας πως «συνεργαζόμαστε με τον ΙΟΒΕ ακριβώς για να δούμε τον βέλτιστο τρόπο δόμησης αυτών των κινήτρων».

Όσον αφορά στις αποδείξεις για το χτίσιμο του αφορολόγητου, o κ. Σταικούρας ανέφερε ότι «ήδη επεξεργαζόμαστε τα κίνητρα για να μαζέψει κάποιος ηλεκτρονικές συναλλαγές και νομίζω πως το προσεχές διάστημα θα είμαστε έτοιμοι για να νομοθετήσουμε σωστά. Θα νομοθετήσουμε δηλαδή συγκεκριμένα κίνητρα για συγκεκριμένα επαγγέλματα στα οποία αποδεδειγμένα υπάρχει υψηλή φοροδιαφυγή. Τα κίνητρα θα αφορούν και στις δύο πλευρές και τους επαγγελματίες και στους φορολογούμενους».

Η φορολοταρία που ξεκίνησε ως κίνητρο για τη χρήση πλαστικού χρήματος, δεν είχε ιδιαίτερα θεαματικά αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να δώσει περισσότερα κίνητρα για να πείσει τους πολίτες να «κινούνται» περισσότερο με πλαστικό χρήμα, μετά και την αύξηση του ορίου από 10% στο 30% από το 2020, «έριξε» στο τραπέζι την δελεαστική πρόταση να κληρώνει σπίτια που έχουν περιέλθει στην κατοχή του Δημοσίου από κατασχέσεις.

Η φορολοταρία βέβαια μέχρι τώρα γινόταν με βάση τις συναλλαγές με πιστωτική κάρτα των πολιτών κάθε μήνα, όπου ανάλογα με τον αριθμό των συναλλαγών έβγαινε και ο αριθμός των λαχνών για κάθε φορολογούμενο.