Φεστιβάλ για να ακουστεί η φωνή των νέων

746

Η καθημερινότητα, τα προβλήματα, τα ενδιαφέροντα των νέων ανθρώπων μπαίνουν στο στόχαστρο του πρώτου Youth Festival που οργανώνει το Connect your city (δράση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΙΑΣΙΣ) και διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας νεολαίας.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 4 Μαΐου στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας του φεστιβάλ, Αθηνά Πηλιτζίδου «καλούμε το Σάββατο 4 Μαΐου τους νέους, αλλά και όσους αισθάνονται νέοι να συμμετέχουν, να δράσουν, να αλλάξουν όσα τους “χαλάνε” και να δημιουργήσουν από την αρχή».

Όπως υπογραμμίζει η Πηλιτζίδου «στόχος του φεστιβάλ είναι να ακουστεί η φωνή των νέων, να αποκτήσουν το αίσθημα του ευαισθητοποιημένου Ευρωπαίου πολίτη. Είναι μια ευκαιρία να γίνουν οι νέοι πιο συμμετοχικοί στην κοινωνία μας. Μπορούν να ενημερωθούν και να διασκεδάσουν, ενώ μπορούν να θέσουν τους προβληματισμούς τους και να απευθύνουν τις ερωτήσεις που θέλουν στους οκτώ ευρωβουλευτές που θα συμμετέχουν στο debate που έχουμε στήσει».

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του Κέντρου Νέων, Σάββας Χρυσαφίνης, «είναι μία γιορτή για όλους τους νέους και μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας θεσμός κι ένα φεστιβάλ που θα αποτελεί σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να παρουσιάσουν την καλλιτεχνική τους προσπάθεια, την επαγγελματική τους ιδιότητα και να αναδειχθούν μέσα από την κοινωνία αποκτώντας ουσιαστικό και ενεργό ρόλο».

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις, όπως σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, ζωγραφική προσώπου, θεατρική παράσταση, street art, ενώ, το φεστιβάλ θα κλείσει με μια μεγάλη μουσική συναυλία.