Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλυτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό φρέσκου λεμονιού
2 κουταλάκια μέλι θυμαρίσιο
10ml βάμμα μέντας
2-3 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Αρχικά τοποθετούμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα: το φλυτζάνι με τη ζάχαρη, το νερό και μια κουταλιά της σούπας λεμόνι στημένο.
Επίσης ρίχνουμε 2 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο (το οποίο λειτουργεί ως μαλακτικό για το λαιμό) καθώς και 10ml βάμμα μέντας και 2-3 πολτοποιημένα γαρύφαλλα -τα οποία έχουν αντισηπτικές ιδιότητες-.
Στη συνέχεια τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά με σκοπό να δέσει το μείγμα μας για 10 λεπτά.
Αμέσως μετά, αφού το μείγμα μας έχει στερεοποιηθεί και έχει πάρει μια πιο συμπαγή μορφή, το τοποθετούμε με κουτάλι προσεκτικά σε αντικολλητική χάρτινη επιφάνεια έτσι ώστε να σκληρύνει για τα καλά.
Tip: Προσθέστε λίγη άχνη για περισσότερη νοστιμιά!
Ημερήσια δόση: 3 καραμέλες την ημέρα
πηγή: iliakimelissokomia.gr