Γεννήθηκε κοριτσάκι από κατεψυγμένο έμβρυο 25 ετών !

1039

Η Τίνα Γκίμπσον από το Τενεσί των ΗΠΑ γέννησε τον Νοέμβριο ένα υγιέστατο κοριτσάκι χρησιμοποιώντας έμβρυο που είχε καταψυχθεί στις 14 Οκτωβρίου 1992. Το επιστημονικό επίτευγμα επισκιάζει μια περίεργη χρονική συγκυρία: το έμβρυο είχε καταψυχθεί έναν χρόνο μετά τη γέννηση της Γκίμπσον το 1991.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Δωρεάς Εμβρύων, ο χρόνος κρυοσυντήρησης του εμβρύου από το οποίο γεννήθηκε τελικά η Έμα Ρεν Γκίμπσον στις 25 Νοεμβρίου 2017, πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτεροςαπό οποιοδήποτε άλλο ανθρώπινο έμβρυο.

Η Τίνα Γκίμπσον και ο σύζυγός της Μπέντζαμιν εξεπλάγησαν όταν έμαθαν την ακριβή ημερομηνία που καταψύχθηκε το έμβρυο. Ωστόσο, κανείς εκ των δύο δεν συνδέεται βιολογικά με το νεογνό.

«Συνειδητοποιείτε ότι είμαι μόνο 25 ετών; Το έμβρυο και εγώ θα μπορούσαμε να είμαστε οι καλύτερες φίλες», δήλωσε η Γκίμπσον, σε συνέντευξη της στο ΒΒC. «Απλώς ήθελα ένα μωρό. Δεν με νοιάζει αν πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ ή όχι», πρόσθεσε.

Η Τίνα και ο Μπέντζαμιν, παντρεύτηκαν πριν από επτά χρόνια γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποκτήσουν βιολογικούς απογόνους, καθώς ο νεαρός πάσχει από κυστική ίνωση. Το Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων, μέσω του οποίου το νεαρό ζευγάρι κατάφερε να αποκτήσει παιδί, ενθαρρύνει ζευγάρια να προσφέρουν τα έμβρυα που δεν επιθυμούν για να καταψύχονται ώστε να μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν άλλες οικογένειες.