Γιατί είναι κακό να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά

1403

Βρεγμένα μαλλιά και ύπνος δεν πάνε μαζί! Είναι ένας απαγορευμένος συνδυασμός που δεν συνίσταται, λόγω των ενοχλητικών συμπτωμάτων που δημιουργεί τόσο στο τριχωτό της κεφαλής όσο και στο σώμα σου. Πιο συγκεκριμένα:

Η τρίχα γίνεται εύθραστη
Τα μαλλιά χάνουν την ελαστικότητά τους όταν τα αφήνουμε να στεγνώνουν ενώ κοιμόμαστε. Η τρίχα “σπάει”, γίνεται όλο και πιο αδύναμη και αυτό συμβαίνει γιατί δεν στεγνώνει υπό φυσιολογικές συνθήκες και συνεπώς, θερμοκρασίες.

Όταν αφήνεις τα μαλλιά σου βρεγμένα, πονοκεφαλιάζεις. Κυριολεκτικά.
Η υγρασία κάνει (και εδώ) το θαύμα της. Δεν είναι διόλου τυχαίο αν σας έχει συμβεί να ξυπνήσετε με ισχυρό πονοκέφαλο το επόμενο πρωί, όταν το προηγούμενο βράδυ κοιμηθήκατε με βρεγμένο κεφάλι. Αυτά τα δύο συνδέονται στενά και θα πρέπει να τα αποφεύγουμε …αν θέλουμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!

Η υγρασία ως εστία μικροβίων
Τα μικρόβια κάνουν πάρτυ στο μαξιλάρι σου όταν αναπτύσσονται σε συνθήκες υγρασίας. Κοινώς, όταν τα μαλλιά σου ακουμπούν εκεί βρεγμένα. Οπότε την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να περιποιηθείς τα μαλλιά σου το βράδυ, ξανασκέψου το και βάλ’ το στο πρόγραμμα για κάποια άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της μέρας.