Γιατί ο σκύλος μας …βοσκάει;

2027

Υπάρχουν τρεις λόγοι που δικαιολογούν αυτήν την περίεργη συνήθεια των σκύλων!

1. Επειδή έχουν κάποιο πόνο στο στομάχι ή έχει σκαλώσει κάτι στον οισοφάγο τους. Το χόρτο γενικά δεν ανήκει στις διατροφικές συνήθειες των σκύλων, ωστόσο γνωρίζουν πως αν φάνε γρασίδι θα το “βγάλουν”. Ο οργανισμός τους το αναγνωρίζει ως μια τοξική και επικίνδυνη ουσία που του κάνει ζημιά και το αποβάλλει. Έτσι, όταν έχουν πόνο στο στομάχι ή έχει σκαλώσει κάτι στον οισοφάγο τους καταναλώνουν βεβιασμένα χόρτο για να αποβληθούν οι ουσίες που τους προκαλούν τα παραπάνω.

 
2. Επειδή χρειάζονται κάποια διατροφική υποστήριξη σε βιταμίνες. Αν ο σκύλος αντιληφθεί πως του λείπουν κάποιες ουσίες και νιώσει κάπως παράξενα οργανικά, τρώει μικρές ποσότητες χόρτου. Με τον ανορθόδοξο αυτό τρόπο δηλαδή αναπληρώνει τις θρεπτικές ουσίες που του λείπουν και διατηρεί τον οργανισμό του σε διατροφική ισορροπία!

 
3. Επειδή απλά …βαριούνται! Αυτός είναι ένας ανεξήγητος λόγος ή απλά μια κακιά συνήθεια την οποία όμως μπορούμε να αποβάλλουμε δραστηριοποιώντας το σκύλο μας, αφήνοντας τον δηλαδή ελεύθερο να παίξει, να τρέξει και γενικά να ασκηθεί.

πηγή: webpet.gr