Γιατί οι αεροσυνοδοί «αποφεύγουν»… το νερό του αεροπλάνου;

1175

«Οι αεροσυνοδοί δεν πίνουμε νερό στο αεροπλάνο. Δεν θα πιούμε ούτε καφέ, δεν θα πιούμε ούτε τσάι», αποκαλύπτει στο Business Insider μια αεροσυνοδός. Ο λόγος; Τα βακτήρια…


Σε έρευνα που διεξήχθη, ανιχνεύθηκε στο νερό βρύσης των αεροπλάνων από: σαλμονέλα μέχρι… αυγά εντόμων!


 

Να σημειωθεί ότι…

Σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA)… 1 στα 8 αεροπλάνα δεν τηρεί τους κανονισμούς ασφαλείας για το νερό.

o-FLIGHT-ATTENDANT-facebook - new

  • Πως μολύνεται το νερό…

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του – Business Insider – το νερό που χρησιμοποιείται στα αεροπλάνα, περνά από αρκετά στάδια μέχρι να φτάσει στο αεροσκάφος. Κάθε φορά που το νερό μετακινείται, προστίθεται ένας ακόμη παράγοντας μόλυνσης.


Επίσης…

ακόμη και αν ζητήσετε τσάι ή καφέ, σε κάποιες περιπτώσεις δεν βράζεται το νερό στη σωστή θερμοκρασία για να… «σκοτώσει« τα μικρόβια.

Το 2011 – η EPA – έθεσε πιο αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο υγιεινής στις αεροπορικές για την ασφάλεια του νερού.

aerosinodos - newΕνώ, η Ένωση Αεροσυνοδών συγκεκριμένα για το επίμαχο θέμα της ασφάλειας του νερού (The Association of Flight Attendants-CWA) τόνισε, ότι: «πίεζε για τον κανονισμό αυτό η EPA… πάνω από 15 χρόνια. Αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια των αεροπορικών εταιρειών το πόσο συχνά θα πρέπει να ελέγχεται το νερό και να πλένονται οι δεξαμενές. Η AFA δεν πιστεύει ότι αυτή η νομοθεσία είναι επαρκής ή ότι επιβάλλεται αποτελεσματικά».