Η “αόρατη κλωστή” από σήμερα στις αίθουσες – Κύκνειο άσμα για τον Ντάνιελ Ντέι Λούις

924

Η «Αόρατη Κλώστη» είναι η ταινία της εβδομάδας. Το φιλμ που μονοπωλεί το ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για το κύκνειο άσμα ενός από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του Daniel Day-Lewis.

«Ο Daniel Day-Lewis δεν θα δουλεύει πια ως ηθοποιός. Είναι βαθιά ευγνώμων σε όλους τους συνεργάτες του και το κοινό του όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για μια ιδιωτική υπόθεση και ούτε αυτός ούτε οι εκπρόσωποί του θα κάνουν κάποιο άλλο σχόλιο πάνω στο θέμα». Με αυτή την ανακοίνωση, ο 60χρονος είχε γνωστοποιήσει στο κοινό τον περασμένο Ιούνιο την απόφασή του να αποχωρήσει από τα κινηματογραφικά πλατό.

Στην «Αόρατη Κλωστή» του Paul Thomas Anderson, του σκηνοθέτη του «Θα χυθεί αίμα», που είχε χαρίσει στον Day-Lewis το δεύτερο Όσκαρ της 40χρονης καριέρας του (τα άλλα δύο είναι για το «Αριστερό μου Πόδι» και το «Λίνκολν»), θα δούμε τον ηθοποιό στον τελευταίο ρόλο του στη μεγάλη οθόνη.

Θα υποδυθεί τον διάσημο μόδιστρο Reynolds Woodcock, που μαζί με την αδελφή του, Cyril ζουν στο μεταπολεμικό Λονδίνο, στα 50s. Οι δυο τους βρίσκονται στο επίκεντρο της βρετανικής μόδας, ντύνοντας μέλη της βασιλικής οικογένειας, κινηματογραφικούς σταρ, κληρονόμους και αριστοκράτες με το χαρακτηριστικό στυλ του Οίκου των Woodcock.

Πολλές είναι οι γυναίκες που εμφανίζονται στη ζωή του Woodcock , εξασφαλίζοντας στον αμετανόητο εργένη έμπνευση και συντροφιά, μέχρι που συναντά μια νεαρή, δυναμική γυναίκα, την Alma, η οποία γίνεται η μούσα και η ερωμένη του, αναστατώνοντας τη ζωή του.

Εκτός από τον Day-Lewis, πρωταγωνιστούν οι Lesley Manville, Vicky Krieps and Richard Graham.