Η Αθήνα θυμάται τον Νίκο Καζαντζάκη

1554

Αύριο, Παρασκευή 17 του μηνός (7μμ), το Γαλλικό Ινστιτούτο φιλοξενεί την εκδήλωση «Ο Νίκος Καζαντζάκης και η ποίηση, η Οδύσσεια ή η πορεία ενός ελεύθερου ανθρώπου».

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, ο δήμος Αθηναίων και πολιτιστικοί φορείς της πόλης τιμούν τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα με σειρά εκδηλώσεων το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας και στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

Αυτή την Παρασκευή το Γαλλικό Ινστιτούτο φιλοξενεί την εκδήλωση «Ο Νίκος Καζαντζάκης και η ποίηση, η Οδύσσεια ή η πορεία ενός ελεύθερου ανθρώπου». Τη βραδιά παρουσιάζει ο Γιώργος Στασινάκης, πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

Αποσπάσματα του μεγάλου επικού ποιήματος των 33.333 στοίχων, διαβάζουν οι ηθοποιοί Anne-Lise Fritsch και Θανάσης Λέκκας υπό τις μελωδίες των Artefacts Ensemble και του κρητικού τραγουδιστή Χαΐνη Δ. Αποστολάκη. Στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, από τις 3 έως τις 31 Μαρτίου 2017, θα φιλοξενείται έκθεση βιβλίων και χειρογράφων Νίκου Καζαντζάκη. Στις 4 Μαρτίου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και στις 5 Μαρτίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ένας ηθοποιός με μεγάλη διεθνή πορεία και αναγνωρισιμότητα, ο Γιώργος Χωραφάς, στήνει το Θεατρικό αναλόγιο στα Γαλλικά «Αναζητώντας τον Ζορμπά – Αποσπάσματα».

πηγή: crashonline.gr