Η Ολίβια Κόλμαν για τον φεμινισμό και τον ρόλο της στο “The Favourite” του Λάνθιμου

817

Για το ρόλο της ως βασίλισσα Άννα, στην ταινία “The Favourite” του Γιώργου Λάνθιμου η ηθοποιός Ολίβια Κόλμαν έλαβε Χρυσή Σφαίρα – και τώρα είναι υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung η Βρετανίδα ηθοποιός μιλά για τον φεμινισμό, το Instagram και τις ανεπιθύμητες φωτογραφίες.

Η Ολίβια Κόλμαν αναφέρει ότι δεν θυμάται να μάθαινε στο σχολείο για τη βασίλισσα Άννα, αν και η ιστορία της είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Έχασε 17 παιδιά, σε αποβολές ή σε πρόωρες γέννες και μετά την ένωση Αγγλίας και Σκωτίας σε ένα μοναδικό κυρίαρχο κράτος, το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας έγινε η πρώτη ηγεμόνας του, τονίζει.

Την αντιμετώπισαν σαν παιδί σε όλη της τη ζωή, της αφαιρούσαν κάθε ευθύνη, συμπληρώνει.

Στην παρατήρηση ότι οι μηχανορραφίες, η δίψα για εξουσία και οι ίντριγκες στο “The Favourite” μπορούν να οδηγήσουν στη σκέψη ότι η ταινία μπορεί να εκληφθεί ως σχόλιο για το πολιτικό παρόν απαντά ότι δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να κάνει πολιτικούς παραλληλισμούς, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν χρησιμοποιούνται διάλογοι της εποχής εκείνης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ