Η Μουσική γιορτάζει στην Κόρινθο από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου

1663

Η πόλη της Κορίνθου μετά από πρωτοβουλία του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος και του Δήμου Κορινθίων ενετάχθη επίσημα στο πανελλήνιο δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) το 2017.

Μια σημαντική πρωτοβουλία που αναμένεται να αναδείξει την πόλη της Κορίνθου, με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων εξαιρετικά πλούσιο.  

Συγκεκριμένα θα διοργανωθούν περισσότερες από 20 παραστάσεις σε 12 διαφορετικά σημεία μέσα στην πόλη από 300 και πλέον συντελεστές με τη συνεργασία περισσότερων από δέκα ιδιωτικών και δημόσιων φορέων!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δράση ευαισθητοποίησης για το ζήτημα των προσφύγων και της διαπολιτισμικότητας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου), μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, διαγωνισμό φωτογραφίας, σεμινάρια και ρεσιτάλ από διακεκριμένους στο πανελλήνιο μουσικούς.

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος με το δίκτυο της ΕΓΜ θα πραγματοποιηθεί επίσης για πρώτη φορά τελετή έναρξης των εκδηλώσεων του στον στο Σούνιο την Τετάρτη 21 Ιουνίου και τελετή λήξης στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου το Σάββατο 24 Ιουνίου!

Η διοργάνωση γίνεται από το ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων και την Αντιπεριφέρεια Κορίνθου.

Πηγή: iefimerida