Καλλιτέχνες σε έκθεση σε γκαλερί της Βηρυτού μετά την καταστροφική έκρηξη

338

Γκαλερί στη Βηρυτό που είχε υποστεί ζημιές από την έκρηξη στο λιμάνι της πόλης πέρσι τον Αύγουστο, άνοιξε ξανά τις πύλες της, εν μέσω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στο Λίβανο.

Σε απόσταση μικρότερη των 600 μέτρων από το λιμάνι της Βηρυτού, η Galerie Tanit υπέστη τεράστιες ζημιές στον εσωτερικό χώρο και τα έργα τέχνης που φιλοξενούσε καταστράφηκαν. Σήμερα, οι τοίχοι έχουν ξαναβαφτεί και αποκαταστάθηκαν τα γυάλινα παράθυρα.

Αλλά οι χτίστες δεν έχουν φύγει ακόμα και ο ήχος της διάτρησης των τοίχων αντηχεί από το πίσω δωμάτιο.

Η πρώτη νέα έκθεση της Galerie Tanit, με τίτλο «Togetherness» παρουσιάζει το έργο 19 καλλιτεχνών που κατοικούν στον Λίβανο και θα διαρκέσει έως τις 7 Αυγούστου.

Μετά από ανοικτή πρόσκληση υποβολής, 17 έργα επιλέχθηκαν από κριτική επιτροπή μεταξύ άλλων και της διευθύντριας της γκαλερί, Νάιλα Κέτανε Κούνιγκ.

Ο τίτλος της έκθεσης «Togetherness» ερευνά πώς μπορεί η τέχνη να μεταφράσει την αλληλεγγύη και την κοινότητα. Μπορεί μέσα από τη συγκίνηση, τη σκέψη ή τη δράση; Με το πρότζεκτ οι καλλιτέχνες επιδιώκουν να δώσουν νέα πνοή στη γειτονιά τους, με έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ