Κατέρρευσε η αυτοκρατορία του Τζέιμι Όλιβερ – Τι ανακοίνωσε ο ίδιος

772

Από την κορυφή στην πλήρη διάλυση. Η αυτοκρατορία που έχτισε μέσω της παγκόσμιας φήμης που απέκτησε έφτασε τσο τέλος της τουλάχιστον στο κομμάτι της εστίασης. Σύμφωνα με τον Guardian, τα εστιατόρια του Όλιβερ θα αναλάβουν διαχειριστές, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την εργασία των πάνω από 1.000 υπαλλήλων.

Πιθανοί διαχειριστές σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι η KPMG. Οι διαχειριστές θα πρέπει να αναλάβουν την εταιρεία με τα 23 ιταλικά εστιατόρια του Όλιβερ, μαζί με τα εστιατόρια Fifteen και Barbecoa.

Στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ο Τζέιμι γράφει: «Είμαι συντετριμμένος που τα πολύ αγαπημένα μας εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μπει στη διαδικασία της διαχείρισης. Είμαι βαθιά λυπημένος από αυτό το αποτέλεσμα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που έχουν βάλει τις καρδιές και τις ψυχές τους στην επιχείρηση όλα αυτά τα χρόνια. Τζέιμι Όλιβερ».

Ο όμιλος έψαχνε αγοραστές μετά από την πτώση περίπου 11% (δηλαδή 101 εκατομμύρια λίρες) και το λουκέτο σε 12 εστιατόρια με 600 εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους. Η αλυσίδα σώθηκε από τη χρεοκοπία γιατί ό ίδιος ο σεφ και επιχειρηματίας έβαλε 13 εκατομμύρια λίρες σε μετρητά.

Ο Τζέιμι Όλιβερ έγινε ο πιο διάσημος σύγχρονος σεφ, μετά από την ανακάλυψή του από ένα τηλεοπτικό συνεργείο στο River Cafe, στο Hammersmith, το 1997. Η εκπομπή του The Naked Chef έσπαγε ταμεία και ακολούθησαν παραγωγές στην τηλεόραση, εκδόσεις και εστίαση.

Το 2015 σφραγίστηκαν τα τελευταία καταστήματα Recipease, με είδη κουζίνας,  και τα τελευταία εστιατόρια Union Jacks ακολούθησαν δύο χρόνια αργότερα. Το 2017, μετά από δέκα χρόνια κυκλοφορίας, σταμάτησε η έκδοση του περιοδικού μαγειρικής του.