Καθημερινά “σκούπα και φαράσι” στο φαράγγι της Σαμαριάς

1078

Καθημερινή «σκούπα» βάζει στο φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, που προκήρυξε διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας που αφορούν το σύνολο του Εθνικού Δρυμού σε όλο το μήκος της απόστασης, σε όλα τα προσβάσιμα για τους πολίτες σημεία καθώς και στα μονοπάτια διαφυγής.

Επί της ουσίας οι χώροι του Φαραγγιού θα «σαρώνονται» καθημερινά από ανάλογο προσωπικό που θα «σκουπίζει» μια έκταση 13 χιλιομέτρων από το Ξυλόσκαλο μέχρι και την Αγία Ρουμέλη, ώστε όλη η φυσιολατρική διαδρομή να είναι καθαρή και να την απολαμβάνουν οι χιλιάδες περιπατητές.

Οι εργασίες που προβλέπονται περιγράφονται αναλυτικά και στη διακήρυξη του σχετικού διαγωνισμού και αφορούν: Το επιμελές και τακτικό «σάρωμα»-καθάρισμα και τη συλλογή απορριμμάτων επί καθημερινής βάσεως κατά μήκος του μονοπατιού και από τους χώρους ανάπαυσης με την χρήση εργατών καθαριότητας.

Το καθημερινό άδειασμα καλαθιών απορριμμάτων (ξύλινα και πλαστικά), της αλλαγής σακούλας απορριμμάτων, που έχουν τοποθετηθεί στις στάσεις κατά μήκος του φαραγγιού.

Την καθημερινή επιμελή συλλογή και απομάκρυνση απορριμμάτων γύρω από εκκλησίες, χώρους συγκέντρωσης και όλων των κοινόχρηστων χώρων των φυλακίων και τα πυροφυλάκια που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής των επισκεπτών και συγκεντρώνουν αυξημένο φορτίο ρύπων.

Την επιμελή συλλογή και απομάκρυνση καθημερινά στα υπάρχοντα φυλάκια στο Ξυλόσκαλο, τον Άγιο Νικόλαο, τη Σαμαριά και την Αγία Ρουμέλη (2 κτίρια), καθώς και τα τρία κέντρα πληροφόρησης που βρίσκονται στο Ξυλόσκαλο, τη Σαμαριά και την Αγία Ρουμέλη.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ