Κι όμως δεν απελύθη!

1442

Γράφει ο Χρήστος Ζαμπούνης

 

Πανηγυρίζουν τα φίλια προς τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημερώσεως για την «ευχάριστη έκπληξη της σεζόν», το show που αποκαθιστά «την έξωθεν καλή μαρτυρία της δημόσιας τηλοψίας», την εκπομπή «όπου σατιρίζονται ακόμη και πρόσωπα της ΕΡΤ και της κυβερνήσεως», όπως επιχαίρουν. Ο λόγος για τη σατιρική εκπομπή ”The Mitsi show”, η οποία προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή και αισίως τούτες τις μέρες συμπληρώνει έναν μήνα προβολής.

Πράγματι, εάν παρακολουθήσει κανείς το βίντεο όπου ο Γιώργος Μητσικώστας υποδύεται την Κατερίνα Ακριβοπούλου, θα γελάσει με την ψυχή του με ατάκες όπως «έχουν περάσει ήδη τα τρία δευτερόλεπτα, χωρίς να πω κουβέντα για τον ΣΥΡΙΖΑ, κι αυτή είναι μία αποστομωτική απάντηση σε όσους λένε ότι μόνο το κυβερνητικό έργο προβάλλουμε σε τούτη εδώ την εκπομπή» ή ακόμη «μετά την ανεργία, μηδένισε και τα προβλήματα του κοσμάκη, η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων τριάντα χρόνων».

Για όσους δεν έχουν υπ’ όψιν τους ποια είναι η Κατερίνα Ακριβοπούλου, σπεύδω να διευκρινίσω ότι είναι ένα επίλεκτο μέλος του Propagandastaffel της κυβερνήσεως, όπως αναδεικνύεται από την παρουσίαση της καθημερινής εκπομπής «Δεύτερη ματιά» στην ΕΤ1. Πέρα από σινεφίλ συνειρμούς (”Le Dernier Métro” του François Truffaut), μικροαστικές ειρωνείες και μεγαλοαστικό σνομπισμό, οφείλω να ομολογήσω ότι η Ακριβοπούλου ξεχωρίζει ανάμεσα στους υπόλοιπους ινστρούχτορες για τον θρησκευτικό, στα όρια του προσκυνηματικού, ζήλο που επιδεικνύει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και του ”πολυχρονεμένου” αρχηγού του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός δεν γλιτώνει από τη σάτιρα του καλού κωμικού, αλλά με λιγότερο φαρμακερά βέλη, απόδειξις ότι και η ελευθερία της έκφρασης έχει τα όριά της. Άλλωστε στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, το μόνο που μπορεί κανείς να πράττει είναι να πανηγυρίζει, που δεν απελύθη ακόμα ο Μητσικώστας!