Κόκκινο τούνελ για την ανδρική SS 2022 του Prada

257

Ένα έντονα κόκκινο τούνελ δημιούργησε το AMO, το δημιουργικό think tank του αρχιτεκτονικού γραφείου Office for Metropolitan Architecture (OMA) του Rem Koolhaas, ως πασαρέλα για την παρουσίαση της ανδρικής κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2022 του οίκου Prada. Δημιούργησε επιπλέον και κόκκινες εγκαταστάσεις σε μια παραλία της Σαρδηνίας για μια ταινία παρουσίασης της κολεξιόν. Τα μοντέλα, φορώντας κρεασιόν από την κολεξιόν, βάδισαν στο φιδωτό τούνελ και εξερχόμενα από αυτό βάδισαν σε πολλά κόκκινα τετράγωνα τα οποία λειτουργούσαν ως βαθμίδες πάνω στην άμμο και δημιουργούσαν νησίδες στη θάλασσα πάνω στις οποίες μπορούσαν να καθίσουν.

Μιλώντας στο Dezeen, ο επικεφαλής του πρότζεκτ αρχιτέκτονας Giulio Margheri τόνισε ότι ήθελε το show να είναι μια «επιστροφή σε έναν κόσμο χωρίς περιορισμούς, τον οποίο αναπαραστούσε ένα εκτεινόμενο στο άπειρο παραθαλάσσιο τοπίο».

Το πρώτο μέρος του show κινηματογραφήθηκε στο Fondazione Prada στο Μιλάνο, στον χώρο που έχει σχεδιάσει το OMA και όπου τυπικά ο οίκος παρουσιάζει τις κολεξιόν του. Το δεύτερο μέρος, σε παραλία στη Σαρδηνία και η απόφαση να τοποθετηθεί το έντονα κόκκινο τούνελ στο μέσον ενός φυσικού τοπίου είχε στόχο να επιτύχει μια «σουρεαλιστική συνάντηση με τη φύση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ