Ξεκινά η αναδοχή παιδιών μέσω του νέου προγράμματος μετακίνησης βρεφών

2922

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Η δυνατότητα να μεγαλώσουν τα παιδιά σε μια οικογένεια με αγάπη και θαλπωρή δίνει το νέο πρόγραμμα μετακίνησης βρεφών. Ξεκινά από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής και πρόκειται να ολοκληρωθεί με την αποκλειστική οικονομική αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τα παιδιά θα μεταφερθούν από τα δημόσια μαιευτήρια σε ανάδοχες οικογένειες με ή χωρίς παιδιά και μεμονωμένα άτομα με ή χωρίς παιδιά ηλικίας από 30 έως 60 ετών. Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου όπου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος, έγινε λόγος για τον σκοπό του προγράμματος που δεν είναι άλλος από την εξάλειψη του φαινομένου της παραμονής βρεφών στα δημόσια μαιευτήρια, παράλληλα με την προετοιμασία κατάλληλα “εκπαιδευμένων” γονέων ώστε να ανταπεξέλθουν επαρκώς ως ανάδοχοι γονείς.

Οι πρώτες κινήσεις ήδη έχουν προχωρήσει, γι’ αυτό και τα πρώτα βρέφη από τα Μαιευτήρια «Έλενα» και «Αλεξάνδρα» έχουν ήδη μετακινηθεί στο «Αναρρωτήριο Πεντέλης». Εκεί, τα Παιδικά Χωριά SOS έχουν δημιουργήσει ένα ξενώνα φιλοξενίας βρεφών, που αυτή τη στιγμή μπορεί να δεχθεί στη στέγη του ως 15 βρέφη και νήπια.

Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη φροντίδα των παιδιών θα πρέπει να είναι, σωματικά και ψυχικά, υγιείς ενήλικοι και θα επαναξιολογούνται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με διάφορους τρόπους από τους αρμόδιους υλοποίησης του προγράμματος.