Κύπρος: Έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη – Τι κρύβουν οι βαλίτσες του «θανάτου»

767

Στην Κόκκινη Λίμνη στρέφονται σήμερα, ανήμερα του Πάσχα, τα βλέμματα, εκεί όπου χθες ρομποτική κάμερα υψηλής ευκρίνειας εντόπισε δύο αντικείμενα, που εικάζεται πως πρόκειται για βαλίτσες, μέσα στις οποίες ο 35χρονος ύποπτος παραδέχθηκε ότι τοποθέτησε τα πτώματα τριών προσώπων και τα πέταξε στη λίμνη.

Σύμφωνα με την ομολογία του πρόκειται την 36χρονη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και την 8χρονη κόρη της Έλενα Ναταλία από τη Ρουμανία και την 31χρονη Mαρικάρ Βάλντεζ Αρκουίλα από τις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα, γύρω στις 10:00 το πρωί θα αρχίσει η διαδικασία ανάσυρσής τους.

Σύμφωνα με sigmalive.com, η ανάσυρση των βαλιτσών του «θανάτου» θα γίνει με την επιστράτευση σκαφάνδρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη θα συνεχιστούν και σήμερα οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, για εντοπισμό της 6χρονης Sierra, κόρης της Mary Rose από τις Φιλιππίνες.

Κι εκεί βρέθηκε ένα αντικείμενο, το οποίο εστάλη για εξέταση και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Χθες ο 35χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο ανανέωσε την κράτησή του για ακόμη οκτώ ημέρες για επτά υποθέσεις απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης.

Αύριο αναμένονται στην Κύπρο Βρετανοί εμπειρογνώμονες, με εξειδίκευση στον τομέα της μορφής του εγκλήματος, που διερευνά η Αστυνομία, για να παράσχουν εμπειρογνωμοσύνη.

Πρόκειται για κλινικό ψυχολόγο, Ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφή εγκλήματα, ειδικό ανακριτή και ειδικό εμπειρογνώμονα.

Μετά τις φρικιαστικές ομολογίες για τις 7 δολοφονίες στις ελεύθερες περιοχές, οι αρχές του ψευδοκράτους, άρχισαν να μελετούν δολοφονίες αλλοδαπών γυναικών στα κατεχόμενα, καθώς ο Ίλαρχος, φαίνεται πως περνούσε συχνά τα οδοφράγματα της πράσινης γραμμής και επισκεπτόταν το ψευδοκράτος.

Η καταγωγή της οικογένειας του, από την πλευρά του πατέρα του είναι από το κατεχόμενο χωριό Δίκωμο, ενώ η μητέρα του κατάγεται από τη Βουλγαρία.

Οι αρχές του ψευδοκράτους εστιάζουν στην δολοφονία της 40χρονης Βιετναμέζας Dam Thi Hop, η οποία είχε εξαφανιστεί τον Οκτώβριο του 2017 και το πτώμα της βρέθηκε κοντά στο αεροδρόμιο του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, στα κατεχόμενα, τον Ιανουάριο του 2019.

Διατυπώνονται υποψίες για πιθανή δολοφονία της γυναίκας από τον «Ορέστη» λόγω των χαρακτηριστικών του εγκλήματος. Ήδη έχουν διαβιβαστεί πληροφορίες μέσω της δικοινοτικής επιτροπής για την εγκληματικότητα και εξετάζεται από τη Κυπριακή Αστυνομία και αυτή η υπόθεση.