Μεγάλες καταστροφές από την βροχόπτωση στην Ηλεία – Πλημμύρισε ο κάμπος του Αλφειού

635

Σκηνικό καταστροφής άφησε πίσω της η θεομηνία που έπληξε τον νομό Ηλείας. Ολόκληρες εκτάσεις πορτοκαλεώνων πλημμύρισαν καταστρέφοντας τόνους πορτοκαλιών τα οποία οι παραγωγοί δεν είχαν προλάβει να μαζέψουν, ενώ σφοδρές κατολισθήσεις ανάγκασαν κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία.

Βυθισμένοι στην απελπισία είναι οι καλλιεργητές στον Κάμπο του Αλφειού, αναφέρει το ilialive.gr. Οι αγρότες πέρα από την παραγωγή των πορτοκαλιών που χάθηκε εκφράζουν φόβους και για το φυτικό κεφάλαιο που παραμένει εδώ και εβδομάδες κάτω από το νερό και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τις ημέρες που έρχονται καθώς ακολουθεί νέα κακοκαιρία με βροχές απο την Δευτέρα. Παράπονα υπάρχουν και για κάποια σημεία του ποταμού που έχουν μείνει χωρίς προστασία από αντιπλημμυρικό έργο.

Συνολικά ζητείται παρέμβαση που θα δώσει πραγματικές λύσεις στα προβλήματα, είτε με καθαρισμό στην ενεργή κοίτη του ποταμού, είτε με ενίσχυση των ανχωμάτων. Να σημειώσουμε πως τμήμα του δρόμου που οδηγεί από τα Μακρίσια προς τα Καλυβάκια έχει καλυφθεί από τα νερά του ποταμού, λόγω της αντιστοφής που δημιουργείται στο σημείο και τα παρακείμενα χωράφια έχουν νερό στο ίδιο ύψος με τη στάθμη του ποταμού… 

Εκκενώθηκαν σπίτια

Συναγερμός έχει σημάνει στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων μετά τη σοβαρή κατολίθηση βράχων που σημειώθηκε το απόγευμα τους Σαββάτου στον οικισμό Μύλοι Φαναρίου Ανδρίτσαινας. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το απόγευμα, μεγάλοι βράχοι κύλησαν από την πλαγιά και απειλήθηκαν δύο σπίτια. Άμεσα δόθηκε η εντολή εκκένωσης των δύο σπιτιών, ενώ σε επεγρύπνηση βρίσκεται όλος ο οικισμός για την εξέλιξη του φαινομένου.

Οι κάτοικοι των δύο σπιτιών μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο όπου θα παραμείνουν έως ότου εξεταστεί η κατάσταση στον οικισμό, από γεωλόγους που ήδη έχουν ενημερωθεί και αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή.