Μέγκαν και Χάρι άλλαξαν για πάντα τη βασιλική οικογένεια: «Δεν μετανιώνουν που έφυγαν»

200

Πριν από ένα χρόνο, ο πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα- μια αποχώρηση που έμελλε να αλλάξει για πάντα την βασιλική οικογένεια.

«Η Μέγκαν και ο Χάρι έκαναν ένα τεράστιο άλμα πίστης προς την καινούργια τους ζωή», ανέφερε πηγή του ζευγαριού στο περιοδικό People- και ήταν ένα βήμα που θα αναδιαμόρφωνε όχι μόνο την βασιλική οικογένεια αλλά και την ίδια τη μοναρχία.

Ο 36χρονος Χάρι «βρήκε επιτέλους λύση», σχολιάζει ο βασιλικός ιστορικός Ρόμπερτ Λέισι, «απαραίτητη να βγει εκεί έξω και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή. Η παραμονή εντός του βασιλικού συστήματος σημαίνει υποταγή σε όλους τους ανωτέρους σου. Διεκδίκησε την δική του ταυτότητα».

Αυτός ο «προοδευτικός νέος ρόλος», όπως τον χαρακτήρισε το ζευγάρι σε παλαιότερη δήλωση αναφορικά με την απόφασή τους -μεταξύ άλλων να κερδίζουν το δικό τους εισόδημα- πρόσφερε μια καινούργια αρχή. «Ήταν ανέκαθεν το όνειρό τους να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και να πληρώνουν τα έξοδά τους», σημείωσε πηγή.

Έχοντας συνειδητοποιήσει το όνειρό του, «η χρονιά ξεκίνησε με πολύ ενθουσιασμό και ανυπομονησία». «Ο Χάρι έκανε επιτέλους αυτό που ήθελε εδώ και χρόνια. Και δεν μπορούσε να ζητήσει κάτι περισσότερο από το να έχει μαζί τη Μέγκαν και τον Άρτσι», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η απόφασή τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά καθήκοντα θα αναδιαμόρφωνε όχι μόνο την βασιλική οικογένεια αλλά και την ίδια τη μοναρχία. EPA/NEIL HALL

Ωστόσο, όπως σύντομα θα καταλάβαινε όλος ο πλανήτης, τίποτα στο 2020 δεν εξελίχθηκε βάσει σχεδίου. Η προγραμματισμένη ίδρυση του φιλανθρωπικού Archewell Foundation και η πρόθεση του ζευγαριού να «ισορροπήσουν» τον χρόνο τους μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ σύντομα θα διακοπτόταν από το απρόβλεπτο χάος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όταν ξέσπασε η πανδημία, οι δυο τους κατάλαβαν πως μπορεί να μην αποχωρούσαν από τη Βρετανία με όλα όσα ήθελαν, αλλά θα έφευγαν με το μεγαλύτερο «έπαθλο»: την ελευθερία να ορίζουν τη ζωή τους.

«Παρά τα όσα έγιναν αυτή τη χρονιά, δεν μετανιώνουν που μετακόμισαν στις ΗΠΑ», σημειώνει πηγή του ζευγαριού. «Λατρεύουν το γεγονός πως μπορούν πλέον να επικεντρώνονται σε πρότζεκτ και σκοπούς, σημαντικά για εκείνους».

Πηγή: www.lifo.gr