Μέλη της χορωδίας «Ensemble Alexandrov» τα περισσότερα θύματα από τη συντριβή του ΤU-154!

1356

Γράφει ο Κώστας Λάσκαρης

 

 


 

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρωσία καθώς αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Tupolev-154,  εξαφανίστηκε – υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες – ενώ από τα ραντάρ χάθηκε το στίγμα του λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σότσι.

sintrivi«Το ρώσικο αεροσκάφος συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα»


 

  • Στο αεροσκάφος επέβαιναν – 92 άτομα (84 επιβάτες & 8 μέλη πλήρωμα).Στη λίστα των επιβατών που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Άμυνας συγκαταλέγονται: 64 μέλη της “θρυλικής” ρωσικής ορχήστρας – «Ensemble Alexandrov» – οκτώ στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων & ο διευθυντής της Ensemble Alexandrov – Βαλέρι Χαχίλοφ, που πήγαιναν στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα & την Πρωτοχρονιά με τις δυνάμεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία, εννέα δημοσιογράφοι, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι, οκτώ μέλη του πληρώματος & η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, επικεφαλής γνωστής στη Ρωσία φιλανθρωπικής οργάνωσης.

 

«Συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους ΤU-154, στο οποίο επέβαιναν 92 άνθρωποι, βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων», όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Yπουργείο Άμυνας.


 

  • Ο Πούτιν ζήτησε από τον Μεντβέντεφ «να συγκροτήσει και να ηγηθεί κυβερνητικής επιτροπής έρευνας η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής του Tu-154 στο Σότσι, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο»,  προσθέτοντας ότι ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε «τα βαθύτατα συλλυπητήριά του» στους συγγενείς των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία ήταν:

%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%b1

 

– τραγουδιστές, χορευτές και  μουσικοί της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού που πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τους Ρώσους στρατιώτες στη Συρία ήταν τα περισσότερα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας.


 

  • H θρυλική ορχήστρα Ensemble Alexandrov…

Είχε ερμηνεύσει που είχε ερμηνεύσεις & Μίκη Θεοδωράκη έχει αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες ανδρικές χορωδίες του κόσμου. Το «Alexandrov Academic Ensemble of Song and Dance of the Russian Army» (Ακαδημαϊκό Συγκρότημα Τραγουδιού και Χορού του Αλεξαντρώφ του Ρώσικου Στρατού) είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική, καλλιτεχνική ομάδα της Ρωσίας.

Ημέρα ίδρυσης του Συγκροτήματος είναι η – 12η Οκτωβρίου του 1928 – ημέρα που πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράσταση στο κεντρικό κτήριο του Κόκκινου Στρατού. Εκείνη την εποχή τα μέλη του συγκροτήματος ανέρχονταν στα 12, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του ’30 έφτασαν τα… 300 και η φήμη τους είχε ήδη διασχίσει τα σύνορα της χώρας.

Η πρώτη παράσταση του συγκροτήματος εκτός Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1937, όπου έλαβε το βραβείο – Grand Prix of the World Exhibition – ενώ το 1978, 50 χρόνια από την ίδρυσή του, το σύνολο έγινε «ακαδημαϊκό», λαμβάνοντας έτσι την υψηλότερη επαγγελματική διάκριση.

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου το συγκρότημα έδωσε περισσότερες από 1500 παραστάσεις & ενδυνάμωνε το πολεμικό ηθικό του Κόκκινου Στρατού. Είχε χωριστεί σε μικρότερες ομάδες και συνέβαλε τα μέγιστα στην ψυχική ανάταση στο στρατιωτικό μέτωπο. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες που περιγράφουν τις εμφανίσεις της χορωδίας ακόμα και στα χαρακώματα κατά τη διάρκεια του πολέμου….


 

Βίντεο: