Μήπως βγαίνεις μ´ έναν “ghoster”?

1723

Γράφει η Νικόλ Φωτοπούλου

IMG_4676

Μετα τα” one night stands” και τους “sex buddies” η νέα τάση στο flirting ακούει στο όνομα “ghosting “ (εκ του ghost = φάντασμα). Αν και ο όρος στην Ελλάδα δεν ειναι ακόμα ευρέως διαδεδομένος , περιγράφει μια κατάσταση που όλοι λίγο πολυ έχουμε βιώσει .

Ως γνωστόν τα κρίσιμα σημεία μιας σχέσης ειναι 2 : ο 1ος μήνας μέχρι να μπει το νερό στ´ αυλάκι και ο 2ος χρόνος που αρχίζει να ξεθωριάζει ο ενθουσιασμός και αρχίζεις να βλέπεις χωρις τα ροζ γυαλιά.

Το φαινόμενο ghosting παρουσιάζεται ακριβώς στο πρώτο κρίσιμο διάστημα : εκεί που πάει να γίνει η σχεση , κι ενώ έχει ξεκινήσει θες να πιστεύεις καλά , τηλέφωνα , μηνύματα βόλτες κλπ ξαφνικά το μελλοντικό ταίρι γίνεται φαντομάς · ασχέτως μάλιστα αν μεσολαβήσει η όχι σεξ. Και πάνω που έχεις αρχίσει να ελπίζεις οτι αποτινάξες το ζυγό της μοναξιάς και ετοιμάζεσαι να ζήσεις έναν (επιτέλους ) μεγάλο έρωτα , μένεις για αλλη μια φορά μπουκάλα να αναρωτιέσαι τι πήγε πάλι στραβά ! Γιατι εξαφανίστηκε ; Έκανα κάτι λάθος ; Μήπως παραήμουν διαχυτική ; Μήπως το παρα έκανα με το σκωτσέζικο ντους ; Μήπως τον τρόμαξα ; Μήπως ..; Μη τρελαίνεσαι : όσο και να σπας το κεφάλι σου δε θα βρεις απάντηση γιατι πολυ απλά δε μπορείς( και ευτυχώς δηλαδή ) να μπεις στο μυαλό του άλλου και εδω που τα λέμε τι σημασία έχει ο λόγος ; Μπορεί να μη σε γούσταρε αρκετά , μπορεί να τα ξαναβρήκε με την πρώην , μπορεί να μη θέλει σχεση, μπορεί να θέλει απλά εμπειρίες , μπορεί να άλλαξε σεξουαλικές προτιμήσεις , μπορεί να μετανάστευσε, μπορεί να έπαθε αγκύλωση και να μη μπόρεσε να σου στείλει μήνυμα , μπορει …! Διάλεξε την εκδοχή που σε βολεύει ( άρχισε να με ερωτεύεται παράφορα και δεν μπορούσε να διαχειριστεί το πάθος του για μια τόσο δυναμική όμορφη και έξυπνη γυναίκα και προτίμησε να το σταματήσει γιατι φοβήθηκε τα πρωτόγνωρα αισθήματα που του ξύπνησα- really ?! ) όσο μη ρεαλιστική και αστεία και ας ειναι και άστο να πάει στο καλο! Οποια και αν ήταν η αιτία , σημασία έχει το αποτέλεσμα : για τους δικούς του λόγους επέλεξε να εξαφανιστεί αντί να εξηγηθεί : και εδω που τα λέμε δεν μπορείς να του το προσάψεις και εντελως γιατι ακόμα δεν είχατε καν σχεση. Τι να σου πει παραπάνω ; Οι πράξεις μιλάνε απο μόνες τους ! Οποίος θέλει να σε ακούσει η να σε δει θα βρει τον τροπο ακόμα και αν όλα τα τηλέφωνα της χώρας νεκρωθούν και πεσει ολοσχερως το Ίντερνετ , θα βρει τη λυση : θες με σήματα καπνού , με ταχυδρομικό περιστέρι , με μήνυμα σε μπουκάλι, εν τελεί θα επικοινωνήσει με κάποιο τροπο ! Αντί λοιπόν να παίζεις τον ghost buster με τον “Casper ” που σου στοιχειώνει την ερωτική ζωή , ξορκισε τον με την ίδια ευκολία που εξαφανίστηκε κ εκείνος! Και ζωή σε μας !