Μίκης Θεοδωράκης: Παρέλαβε το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου

1134

Το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου παρέδωσε στον Μίκη Θεοδωράκη ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τιμώντας την 70χρονη προσφορά και διαδρομή του στη μουσική και τον πολιτισμό.

Ο κ. Καμίνης επισκέφθηκε τον κ. Θεοδωράκη στο σπίτι του και σε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα παρέδωσε στο μουσικοσυνθέτη το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Η συνάντηση κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μίκης Θεοδωράκης με το γνωστό γλαφυρό του τρόπο, διηγήθηκε γνωστά και άγνωστα γεγονότα που σημάδεψαν τα ελληνικά μουσικά και θεατρικά δρώμενα, πρόσωπα που επηρέασαν την πορεία του, καθώς και το παράλληλο ενδιαφέρον του για τα πολιτικά πράγματα.

«Πρόκειται για μια μεγάλη προσωπικότητα και κάθε συνάντηση μαζί του δεν διαφέρει από ζωντανή συνάντηση με την ίδια την ιστορία και όχι μόνο την μουσική» δήλωσε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι «η βράβευση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη είναι συμβολική της μεγάλης προσφοράς του στον πολιτισμό».  

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης, Κυριάκος Λουκάκος. Το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου αποτελείται, εκτός από τον δερματόδετο έπαινο και από ένα στεφάνι (αντίγραφο από το Μουσείο Μπενάκη) χάλκινο-επιχρυσωμένο, δείγμα της χρυσοχοϊκής τέχνης των ελληνιστικών χρόνων.

 

πηγή: naftemporiki.gr