Μνημόνιο συνεργασίας για την ένταξη της Κω στην UNESCO

789

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωση του φακέλου υποψηφιότητας για την ένταξη της Κω στον καταλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Για την πρετοιμασία αυτού του στόχου υπεγράφη  Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Το μνημόνιο υπέγραψαν σήμερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Αικατερίνη Τζιτζικώστα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο της Κω, παρουσία του δημάρχου Κω, Γιώργου Κυρίτση, του επάρχου Κω, Γιώργου Χαλκιδιού και του συνόλου των τοπικών φορέων, επαγγελματικών και επιστημονικών συλλόγων της Κω.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προτάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Μνημόνιο Συνεργασίας, αφορά:

– Στην ανάδειξη της Αιγαιακής Δίαιτας ως προτύπου υγιούς τρόπου διατροφής.
– Στην προετοιμασία της υποψηφιότητας για την ένταξη του μνημείου του Ιπποκράτη στην Κω, στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
– Στη διασύνδεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με πληθώρα Προγραμμάτων του Διεθνούς Οργανισμού, καθώς και στη διοργάνωση σημαντικών δράσεων.

και
– Στην κατάρτιση λίστας προς ένταξη, μνημείων και άυλων δράσεων.