Μοναδική έκθεση της προσωπικής συλλογής του Αλέξη Βερούκα στο μουσείο της Ύδρας

883

Με εξαιρετική επιτυχία εγκαινιάστηκε στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο της Ύδρας η έκθεση με τίτλο «ζωγράφισέ μου έναν άνθρωπο, η ανθρώπινη μορφή στη συλλογή του ζωγράφου».

Σπουδαία ονόματα από τον χώρο της τέχνης βρέθηκαν στη σημαντική αυτή έκθεση για να ανταλλάξουν εικαστικές ματιές, να συζητήσουν και να μοιραστούν κοινά οράματα.

Το πολυπληθές κοινό απόλαυσε 220 έργα, 90 καλλιτεχνών που προέρχονται από τη συλλογή του Εικαστικού Αλέξη Βερούκα που παρουσιάστηκαν σε δέκα ευανάγνωστα κεφάλαια στις δύο αίθουσες του μουσείου και καλύπτει όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της απόδοσης της μορφής και της δραστηριότητας του ανθρώπου με παραδείγματα από την αρχαιότητα έως τους καλλιτέχνες του σήμερα. Από το πορτρέτο, το θέατρο, την πολιτική, το υποσυνείδητο, τον έρωτα, τη νόσο έως το θείο.

Την έκθεση επιμελήθηκε η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, η οποία καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και εξήρε το έργο του Αλέξη Βερούκα και την προσφορά του στο Μουσείο της Ύδρας, ενώ την έκθεση εγκαινίασε η ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.

Είναι η πρώτη φορά που εκτίθεται το συγκεκριμένο σύνολο έργων με πίνακες, σχέδια, χαρακτικά, φωτογραφίες και γλυπτική, αποκαλύπτοντάς μας τα πρότυπα, τις προτιμήσεις, τις εμμονές, τις επιθυμίες στα όρια του προσιτού της αγοράς για έναν καλλιτέχνη, δώρα και αντίδωρα, συντάσσοντας ταυτόχρονα ένα ημερολόγιο ταξιδιού, συναντήσεων, θαυμασμού και φιλίας με άλλους ομότεχνούς του.

Η έκθεση  θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου.