27 Μαρτίου 2023 | 7:46 ΠΜ
Αρχική Life Μοναχός ετών 12 στο Άγιο Όρος!

Μοναχός ετών 12 στο Άγιο Όρος!

1412

Τον δρόμο του μοναχισμού αποφάσισε να ακολουθήσει ο 12χρονος Μιχάλης (Πέρλεα). Γεννήθηκε στην Κρήτη και έζησε στην Ρώμη μέχρι φέτος…

Τον δρόμο του μοναχισμού αποφάσισε να ακολουθήσει ο 12χρονος Μιχάλης (Πέρλεα). Γεννήθηκε στην Κρήτη και έζησε στην Ρώμη μέχρι φέτος. Η μητέρα του Κορίνα κατάγεται από το Πασκάνι της Ρουμανίας και ο πατέρας του Δημήτριος από την Βραίλα. Στην Ρώμη έχει μία αδελφή, την Ραφαέλα και δύο ακόμη αδελφούς,τον Εφραίμ-Νικόλαο και τον Γαβριήλ. Όλοι είναι μικρότεροί του.

Ο Μιχάλης βοηθούσε στο ιερό τον επίσκοπο Ιταλίας Σιλουανό απ’όταν ήταν 5 ετών. Μόλις πρωτοείδε τους αθωνίτες μοναχούς(από την Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου)-Δανιήλ και Γεράσιμο- ενθουσιάστηκε με τον μοναχικό βίο και αποφάσισε να «μετακομίσει» στο Άγιο Όρος.

Το πιο δύσκολο ήταν να αποχωριστεί τα αδέλφια του,κατά τα λεγόμενά του. Για την μητέρα του, ο μικρός Μιχάλης λέει ότι «με παρηγορεί η Παναγία εδώ πέρα και μου περνάει η νοσταλγία γι’ αυτήν».


Σε ερώτηση για το πώς τα πάει με το σχολείο, απάντησε: «Προς στιγμήν μαθαίνω ελληνικά. Επτά ώρες την ημέρα. Μετά θα παρακολουθήσω τα μαθήματα της Α’ Γυμνασίου».

Ο μικρός επισημαίνει σε συνέντευξή του για το περιοδικό Lumea Credintei ότι η απόφαση να πάει σχολείο στο Άγιο Όρος ήταν δική του: «Μου διηγήθηκε ο π. Γεράσιμος(Μάρις από την Προδρόμου)για την Αθωνιάδα και αποφάσισα να έρθω στο Άγιον Όρος».

Πληροφορίες από το άρθρο του George Crasnean για το περιοδικό Lumea Credintei

απόδοση στα ελληνικά π.Γεώργιος Κονισπολιάτης

πηγη:proskynitis.blogspot

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/12/%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b1%cf%87%cf%8c%cf%82-12-%ce%b5%cf%84%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%cf%8c%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%86%cf%89%cf%84%cf%8c.html#ixzz4SlwSoakT