Να τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν τρώμε υπερβολική ζάχαρη!

1801

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Δυστυχώς, όποιος “τσιμπάει” ένα γλυκάκι παραπάνω θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί και τις ανάλογες συνέπειες. Και μην γελιέστε πως είναι μόνο η αύξηση βάρους η απόλυτη συνέπεια για την υπέρμετρη κατανάλωση γλυκών, καθώς τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ όσο νομίζετε.

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης λοιπόν μπορεί να είναι ο κυριότερος παράγοντας για διάφορες, μη αμελητέες, ασθένειες στην ενήλικη ζωή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

Αυτό εξηγείται αμέσως με απλά λόγια: H ζάχαρη που καταναλώνουμε οδηγείται στο συκώτι, το οποίο είναι το μόνο όργανο που μεταβολίζει τη φρουκτόζη. Όμως η πολλή φρουκτόζη έχει την ιδιότητα να μετατρέπεται σε λίπος του συκωτιού, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το μεταβολικό σύνδρομο ή “σύνδρομο αντίστασης στην ινσουλίνη” ή “σύνδρομο Χ”. Αυτή η πάθηση συνδέεται με τον διαβήτη τύπου 2, την υπέρταση, τις καρδιαγγειακές νόσους, τον καρκίνο αλλά και την άνοια… Ουκ ολίγα προβλήματα δηλαδή, αν σκεφτούμε ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην πηγαίνουμε γυρεύοντας!

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα σκεφθείτε να παρασυρθείτε από μια γλυκιά διατροφική αμαρτία… Πραγματοποιήστε την, αλλά με μέτρο!