Νίκος Καλογερόπουλος: Φιλοξενούμενος στο “Σπίτι του Ηθοποιού” μετά την οικονομική καταστροφή

5997

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Αντιμετωπίζει τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή του πολύ γενναία και για άλλη μια φορά απέδειξε πως μπορεί να έχασε τη μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Ακόμη και τώρα, που το όραμά του δεν εκπλήρωσε το σκοπό του στο εκατό τοις εκατό, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με περίσσιο θάρρος.

Το πολιτιστικό στέκι “Τρενοτεχνείο” ήταν το καταφύγιο του δημοφιλούς πρωταγωνιστή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κυπαρισσία. Δυστυχώς όμως, λόγω της οικονομικής κρίσης η προσπάθειά του δεν απέδωσε καρπούς, γι’ αυτό πριν λίγο καιρό φιλοξενήθηκε στο “Σπίτι του Ηθοποιού” μέχρι να βρει ένα καινούργιο σπίτι για να μείνει. Ο ίδιος εξομολογήθηκε στην εφημερίδα Espresso: “Ξέρεις κανέναν Έλληνα να μην έχει οικονομικά προβλήματα; Το στέκι θα το κρατήσω μόνο για το καλοκαίρι γιατί με έχει βάλει μέσα και χρωστάω της Μιχαλούς. Ήθελα, βλέπεις, να κάνω πολιτισμό στην πατρίδα μου!”

Πιο συγκεκριμένα, ο αγαπημένος ηθοποιός είχε εγκαταλείψει την Αθήνα για να δημιουργήσει έναν πολυχώρο τεχνών στις παλιές εγκαταστάσεις ενός μηχανουργείου του ΟΣΕ, με υλικά από παλιά τρένα και σιδηροδρομικές γραμμές. Ο ίδιος εμφανίστηκε φανερά πικραμένος από την τοπική κοινωνία η οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «προτίμησε να ζει στον ύπνο της…»

Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται πως η αποτυχία του παραπάνω εγχειρήματος και η αδιαφορία των “ισχυρών” πείσμωσαν τον Νίκο Καλογερόπουλο και τον φέρνουν ξανά στις επάλξεις -για καλή μας τύχη – με μια σειρά από καλλιτεχνικά σχέδια. Eπιστρέφει στη πρωτεύουσα για να πρωταγωνιστήσει από τα μέσα Ιανουαρίου στη θεατρική παράσταση «Ο κανένας και ο καθένας» στο θέατρο Σταθμός. Παράλληλα έχει στα σκαριά ένα ντοκιμαντέρ, μια σειρά για την τηλεόραση και μια ταινία, για τα οποία υποσχέθηκε ότι θα μιλήσει σύντομα.