Νιλ Φίνγκλετον: Πέθανε ο γίγαντας του «Game of Thrones»

1636

Γράφει η Θεοδώρα Χίσκου

Ο Νιλ Φίνγκλετον άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 36 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια. Ο δημοφιλής γίγαντας της σειράς Game Of Thrones είχε ύψος 2,31 μ. και είχε αναδειχθεί ο ψηλότερος άνθρωπος της Βρετανίας το 2007. Ο θάνατος του Βρετανού ηθοποιού και πρώην μπασκετμπολίστα προκάλεσε θλίψη στην εταιρεία παραγωγής της σειράς, HBO, αφού ήταν πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του.

Στην ομάδα των ψηλών ανθρώπων στο Facebook, αναρτήθηκε το εξής σχόλιο: «Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε ότι ο ψηλότερος άνθρωπος της Βρετανίας απεβίωσε το Σάββατο».

nil5

Ο αγαπημένος γίγαντας αγωνίστηκε σε επαγγελματικό επίπεδο με ομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ισπανία πριν επιστρέψει στη Βρετανία το 2007, προκειμένου να αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ το 2014 επιλέχθηκε μέσα από οντισιόν -λόγω του ύψους του- να παίξει τον γίγαντα Mag The Mighty, στη σειρά Game Of Thrones.

Παλιότερα είχε κάνει την εξής δήλωση: «Δεν αισθάνθηκα ποτέ ντροπή για το ύψος μου. Οι άνθρωποι με κοιτούσαν περίεργα, αλλά το είχα συνηθίσει. Ήταν κάτι μοναδικό και ξεχωριστό».