Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο αποκαλύπτει τις σοκαριστικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

763

Ένα από τα αγαπημένα του ντοκιμαντέρ επιλέγει να παρουσιάσει στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (1-10 Μαρτίου 2019) ο βραβευμένος με Όσκαρ, ελληνικής καταγωγής, αμερικανός σκηνοθέτης Λούι Ψυχογιός στο πλαίσιο της carte blanche που του δίνει η διοργάνωση.

Πρόκειται για  το «Before the Flood», ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή, από τους βραβευμένους με Οσκαρ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Φίσερ Στιβενς.

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στις ραγδαίες κλιματικές αλλαγές που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα του φαινόμενου του θερμοκηπίου, τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στο οικοσύστημα και στους ανθρώπους αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη μαςΤο ντοκιμαντέρ εστιάζει στις ραγδαίες κλιματικές αλλαγές που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα του φαινόμενου του θερμοκηπίου, τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στο οικοσύστημα και στους ανθρώπους αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη μας

Στο «Before the Flood», σε σκηνοθεσία του Φίσερ Στίβενς, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ταξιδεύει ανά την υφήλιο ως Αγγελιοφόρος Ειρήνης του ΟΗΕ και ξεσκεπάζει τις σοκαρίστηκες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Υπάρχει άραγε χρόνος και τρόπος για να αναστραφεί η ολική καταστροφή;

Μια δωρεάν προβολή που αναμένεται να αλλάξει συνειδήσεις. Ένα ντοκιμαντέρ του National Geographic σε παραγωγή Μάρτιν Σκορσέζε.

Μάς προσκαλεί να αναθεωρήσουμε την κυριαρχία μας στον κόσμο, τη σχέση μας με τα ζώα, το φαγητό και τις πραγματικές μας ανάγκες. Ο πολυπράγμων δημιουργός είναι ένας παθιασμένος ντοκιμαντερίστας, ταυτόχρονα όμως υπηρετεί άλλη μια μεγάλη του αγάπη, τη φωτογραφία, την οποία αποθέωσε επί σχεδόν 20 χρόνια ως σταθερός συνεργάτης του περιοδικού National Geographic.

Η κάμερα είναι το εργαλείο για να δείξει τι συμβαίνει στον πλανήτη μας, είτε γυρίζει ντοκιμαντέρ είτε φωτογραφίζει τον βυθό στις αμέτρητες καταδύσεις του. Μάλιστα, ο ίδιος είναι και ιδρυτής του Συλλόγου Προστασίας των Ωκεανών (Oceanic Preservation Society), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την παρακίνηση σε αλλαγή σε ό,τι αφορά στους ωκεανούς του κόσμου μας.