Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ βάφτισε την κατσίκα του Bitcoin και βούλιαξε τα κρυπτονομίσματα

475

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανήρτησε μια φωτογραφία με τις δύο κατσίκες του, που διατηρεί ως κατοικίδια και μάλιστα τις σύστησε ως “Bitcoin” και “Max”, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει αναστάτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με χρήστες να προσπαθούν να ερμηνεύσουν γιατί επέλεξε τα συγκεκριμένα ονόματα.

Επενδυτές του bitcoin θεώρησαν ότι με την κίνησή του αυτή o Ζούκερμπεργκ – άλλος ένας Αμερικανός δισεκατομμυριούχος που έβγαλε τρελά λεφτά στη διάρκεια της πανδημίας, δείχνει ότι στηρίζει το κρυπτονόμισμα, ενώ πολλοί χρήστες των social media υποστήριξαν ότι προαναγγέλλει αγορά bitcoin από το Facebook, ενόψει μάλιστα της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων του κολοσσού αργότερα εντός του μήνα.

Άλλοι προχώρησαν ακόμη παραπέρα: «Μας λέει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ότι είναι ένας bitcoin μαξιμαλιστής με τα ονόματα που έδωσε στις κατσίκες του;» διερωτήθηκε ο Άντονι Πομπλιάνο, επενδυτής κρυπτονομισμάτων.

Οι λεγόμενοι μαξιμαλιστές του bitcoin πιστεύουν ότι στο μέλλον δεν θα χρησιμοποιείται, ούτε θα χρειάζεται κάποιο άλλο κρυπτονόμισμα κι ότι το bitcoin θα είναι το δημοφιλέστερο. Κάτι τέτοιο βέβαια, θα ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με τις προσπάθειες του Facebook να δημιουργήσει δικό του ψηφιακό νόμισμα, το Diem που αναμένεται να δοκιμαστεί αργότερα φέτος, να συνδεθεί με το δολάριο και να μπορεί να χρησιμοποιείται για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών.

Για κάποιους, όμως, η ανάρτηση του Ζούκερμπεργκ κρύβει μάλλον μια απειλή, αφού το αφεντικό του Facebook είχε πει προ δεκαετίας ότι καταναλώνει μόνον το κρέας ζώων που ο ίδιος έχει σκοτώσει και ο CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ αποκάλυψε το 2019 ότι ο Ζούκερμπεργκ του είχε σερβίρει κάποτε κρέας κατσίκας που είχε σκοτώσει ο ίδιος. Όπως και νά’ χει η ανάρτηση του Ζούκερμπεργκ προκάλεσε αναταράξεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων και ειδικά στο bitcoin, που από τα ρεκόρ του περασμένου μήνα έπεσε την Τρίτη γύρω στα 55.000 δολάρια.
πηγη:iefimerida