Ο Νηστικός Δείπνος!

1760

Μια νέου τύπου, άγρια, απροσδόκητη και ανατρεπτική κωμωδία χαρακτήρων, το «Αποχαιρετιστήριο Δείπνο» των Matthieu Delaporte και Alexandre de la Patelliere φιλοξενείται με πολύ κέφι στο “Γκλόρια”.

Πρόκειται για ένα δυνατό, σύγχρονο έργο που γνώρισε επιτυχία στο Παρίσι κι εδώ, παρουσιάζεται ήδη από τρεις βιρτουόζους, τον Λάκη Λαζόπουλο, τη Μαρία Λεκάκη και τον Λευτέρη Ελευθερίου. Σκηνοθέτης ο Δημήτρης Λάλος. Η τελική επιμέλεια του κειμένου είναι του Λάκη Λαζόπουλου, ενώ η Χάρις Αλεξίου έχει γράψει το τραγούδι “Ένα ναι, κρύβει ένα όχι”, που ακούγεται στην παράσταση.

Από τις 20 Οκτωβρίου, η ισχυρή ομάδα του “Γκλόρια” δίνει ένα ρεσιτάλ σε χρόνους και αισθήματα στο δείπνο, στο οποίο δεν θα δειπνήσει κανείς. Σ’ ένα νηστικό δείπνο! Έχετε σκεφθεί, αλήθεια, ότι συχνά πηγαίνουμε σε δείπνα που δεν θέλουμε να πάμε και βλέπουμε φίλους που δεν θέλουμε να δούμε. Γιατί το κάνουμε; Από ευγένεια; Συνήθεια; Υποχρέωση; Δειλία; Μήπως υπάρχουν και δείπνα-παγίδες, που εξελίσσονται σε θρίλερ;

Ο Πιέρ και η Κλωτίλντ αποφασίζουν να ξεκαθαρίσουν τις ατζέντες τους από τους παλιούς φίλους, με έναν πρωτότυπο τρόπο. Οργανώνουν αποχαιρετιστήρια, για να τους πουν το τελευταίο αντίο. Αλλά με το να διαλέξουν ως πρώτο θύμα τον Αντουάν Ρουαγιέ, τον παλαιότερό τους φίλο, αγνοούν ότι μπλέκουν σε ένα παιγχνίδι που αναγκάζει τους χαρακτήρες να πουν αλήθειες που έκρυβαν όλα αυτά τα χρόνια.

Οι συγγραφείς, λέει η γαλλική Le Figaro, “Με αυτό το έργο έχουν καταφέρει ένα πραξικόπημα”.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς
Μουσική: Γιώργος Μαυρίδης
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη και Κυριακή 19.30
Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21.00
Σάββατο απόγευμα 18.00

 
Τιμές εισιτηρίων
Τετάρτη και Πέμπτη: 20€ πλατεία – 16€ εξώστης
Άνεργοι 10€, εώς 26 χρ και άνω -65χρ 14€ , φοιτητικά 14€
Παρασκευή: 20€ πλατεία – 16€ εξώστης – φοιτητικά 14€
Σάββατο, λαϊκή απογευματινή: 16€ γενική είσοδος – φοιτητικά 14€
Σάββατο βράδυ: 22€ πλατεία -16€ εξώστης – φοιτητικά 14€
Κυριακή: 20€ πλατεία – 16€ εξώστης – φοιτητικά 14€

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες (μαζί με το διάλειμμα)

Θέατρο Γκλόρια
Ιπποκράτους 7, Αθήνα
Τηλ.: 210 3600832