Ο πραγματικός λόγος που ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε πρόταση γάμου στην πριγκίπισσα Νταϊάνα

503

Εκ των υστέρων, ο γάμος του Πρίγκιπα Καρόλου με την Νταϊάνα Σπένσερ αποδείχθηκε κάτι σαν φιάσκο, ξεκινώντας από το γεγονός ότι η πραγματική αγάπη του Καρόλου ήταν πάντα η Καμίλα Πάρκερ Μπόοουλς, η τότε πρώην φίλη του και σημερινή σύζυγός του. Ο Κάρολος είχε τους λόγους να μην παντρευτεί την Καμίλα, αλλά το ερώτημα παραμένει ένα: γιατί επέλεξε να παντρευτεί συγκεκριμένα τη Νταϊάνα;

Όπως αναφέρει το Reader’s Digest, από την αρχή της σχέσης τους το ταίριασμα του ζευγαριού δεν ήταν και ό,τι καλύτερο θα επιθυμούσε να έχει κανείς για την σχέση του. Το ζευγάρι είχε βγει μόλις λίγα ραντεβού όταν ο 32χρονος πρίγκιπας αποφάσισε να κάνει πρόταση γάμου στη 19χρονη τότε Νταϊάνα το 1981, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Τζόμπσον και το νέο του βιβλίο «Ο Κάρολος στα 70: Σκέψεις, Ελπίδες και Όνειρα». Στην πραγματικότητα, είχαν συναντηθεί συνολικά μόλις 13 φορές πριν παντρευτούν, όπως αποκάλυψε και η ίδια η Νταϊάνα στις ηχογραφήσεις της που αποτέλεσαν τη βάση για το ντοκιμαντέρ, «Νταϊάνα: Με δικά της λόγια».

Πριν από αυτήν, ο Κάρολος είχε συνδεθεί ρομαντικά και με την αδερφή της, τη Σάρα, και ορισμένοι πιστεύουν ότι η σχέση τελείωσε επειδή ο πρίγκιπας δεν ήταν ευχαριστημένος με τη σχέση της Σάρα με τον τύπο (άκρως ειρωνικό λαμβάνοντας υπόψη την έντονη εστίαση του Τύπου στην Νταϊάνα). Η ίδια η Νταϊάνα δεν κατάλαβε ποτέ γιατί ο Κάρολος ήθελε να την παντρευτεί και στις κασέτες της είπε ότι αρχικά είχε παραξενευτεί με την προσοχή που της έδωσε στις πρώτες συναντήσεις τους. Ωστόσο, δεν αποθάρρυνε ακριβώς την προσοχή του, ισχυριζόμενη ότι γνώριζε για το θρήνο του για την πρόσφατη δολοφονία του θείου του, Λόρδου Μουντάμπτεν, με τον οποίο ήταν αρκετά κοντά.

Η πρόταση του Καρόλου έμοιαζε «υστερική» στα μάτια της Νταϊάνα και ο Τζόμπσον πιστεύει ότι είχε δίκιο να το δει με αυτόν τον τρόπο. Ο Κάρολος πιέστηκε από τον πατέρα του, τον Πρίγκιπα Φίλιππο, να προτείνει στην Νταϊάνα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε ήδη σοβαρές αμφιβολίες. Σύμφωνα με τον Τζόμπσον, ο πρίγκιπας γνώριζε μέσα σε λίγες μόνο συναντήσεις ότι αυτός και η Νταϊάνα ήταν ακατάλληλοι ο ένας για τον άλλο. Είναι σχεδόν σαν ο πρίγκιπας Κάρολος να είχε δεχτεί ότι αν δεν μπορούσε να παντρευτεί την Καμίλα (η οποία ήταν παντρεμένη με τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς ήδη από το 1973), δεν θα ήταν ευτυχισμένος ανεξάρτητα από το ποια θα παντρευόταν και έτσι συνέχισε με αυτό που νόμισε ο πατέρας του ότι ήταν καλό για αυτόν και τη χώρα του.

Ο αρραβώνας τους ήρθε πολύ γρήγορα και καθ’ όλη τη διάρκεια του, τόσο ο Κάρολος όσο και η Νταϊάνα είχαν τις αμφιβολίες τους. Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί, αναφέρει το Reader’s Digest, ότι ο Κάρολος δεν κατηγορεί τον πατέρα του -ή κανέναν άλλο- για το γάμο του με τη Νταϊάνα. Αντιθέτως, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη του να παντρευτεί αυτή τη γυναίκα που μόλις είχε γνωρίσει και με την οποία υποψιάστηκε ότι δεν ήταν πραγματικά ταιριαστός.

Πηγή: newsbeast