Οι 4 καλύτερες συνταγές για γλάσο βασιλόπιτας!

5670

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Σε ποιόν θα πέσει το φλουρί; Ποιός θα είναι ο τυχερός της νέας χρονιάς; Όλες οι νοικοκυρές που δεν έχουν σταματήσει να φτιάχνουν του κόσμου τα εδέσματα κατά την διάρκεια των γιορτινών ημερών με την υπέροχη διακιολογία – αφορμή «για να μυρίσει το σπίτι», φτιάχνουν και τη καθιερωμένη βασιλόπιτα για τη καινούργια χρονιά! Άλλες ακολουθούν την κλασσική Πολίτικη συνταγή, άλλες την πασπαλίζουν απλά με ζάχαρη άχνη και άλλες …ακολουθούν “μοντερνιές”, όπως το να στολίσουν το αφράτο κέηκ του νέου χρόνου με γλάσο …και να το μετατρέψουν στον πιο λαχταριστό γευστικό πειρασμό! Εμείς σας δίνουμε τέσσερις επιλογές για να διαλέξετε και …εμπρός λοιπόν! Βάλτε φαντασία, αγάπη και μεράκι και το αποτέλεσμα θα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό!

Καλή και Δημιουργική Χρονιά σε όλους!

 

Γλάσο σοκολάτας

Υλικά
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες σοκολάτας
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια, τη βάζετε σε κατσαρολίτσα και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος. Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνετε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το γλάσο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αφήνετε λίγο το γλάσο να κρυώσει και μόλις τοποθετήσετε το κέικ σε πιατέλα, το περιχύνετε με το γλάσο.

 

Γλάσο πορτοκαλιού

Υλικά
120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
χυμός από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό πορτοκαλιού. Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και με ένα πινέλο το γλασάρουμε.

 

Καραμελένιο γλάσο

Υλικά
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μετά από 2-3 λεπτά, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει. Όταν κρυώσει, καλύπτουμε εξωτερικά όλο το κέικ μας.

 

Γλάσο με ινδοκάρυδο

Υλικά
250 γρ. λευκή σοκολάτα
4 κουταλιές γάλα
1 κουταλιά ρούμι
Τριμμένο ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα (100 Watt για 10 περίπου λεπτά) και στη συνέχεια προσθέτετε ανακατεύοντας το γάλα και το ρούμι. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο και αν θέλετε, πασπαλίζετε με ινδοκάρυδο.

 

(Οι συνταγές είναι μια επιλογή από το mpoyfakos.com)