Οι “Ευτυχισμένοι Άνθρωποι” Δήμητρα Γαλάνη και Γιώργος Νανούρης μαζί! (Video)

2114

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Πολλές φορές, λόγω κρίσης, κάνουμε λόγο για πράγματα που δεν γίνονται. Ή για πράγματα που γίνονται αλλά λόγω έλλειψης χρημάτων, δεν είναι αξιόλογα.

Όμως, για ακόμα μια φορά, η τέχνη είναι εδώ να μας διαψεύσει και να μας υπενθυμίσει πως η αισθητική αλλά και “οι παρέες που γράφουν ιστορία” παίζουν το σπουδαιότερο ρόλο.

Ένα κινηματογραφικό αριστούργημα που μοιάζει με ταινία μικρού μήκους “έπλασε” ο σκηνοθέτης Γιάννης Δημολίτσας για το τραγούδι Ευτυχισμένοι άνθρωποι με τη φωνή της Δήμητρας Γαλάνη από την τελευταία δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Το βαλς των χαμένων μετά». Την μουσική για αυτό το υπέροχο τραγούδι έγραψε ο Ευστάθιος Δράκος και τους στίχους ο Νίκος Μωραΐτης.

Πρωταγωνιστές του οπτικοποιημένου τραγουδιού η ίδια η ερμηνεύτρια και ο Γιώργος Νανούρης. Γιατί όταν οι μοναξιές ενώνονται, μπορεί να γίνει το θαύμα… Απολαύστε το!

CONCEPT: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΛΙΤΣΑΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΛΙΤΣΑΣ

«Μια ταινία για ένα τραγούδι. Αυτό θέλαμε να κάνουμε με τον Γιάννη Δημολίτσα. Eυτυχισμένοι άνθρωποι. Μπορούμε να είμαστε άραγε; Και το τραγούδι αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούμε, να δουλέψουμε μαζί, και να ζωντανέψουμε τις εικόνες που γεννήθηκαν στο μυαλό μας ακούγοντας στίχους και μουσική. Και η ταινία μας έγινε. Πέντε λεπτά όλα κ όλα. Ναι, φτιάξαμε μια ταινία με αφορμή ένα τραγούδι. Βλέποντας την μπορεί να μη το πιστέψετε, αλλά την γυρίσαμε εδώ, στην Αθήνα μας. Στην Πλάκα, τα Εξάρχεια και τη Βαρυμπόμπη. Δείτε την ταινία μας, ακούστε το τραγούδι και ίσως γίνουμε για λίγο ευτυχισμένοι. Μαζί.»

Γιώργος Νανούρης