Οι νέες ταινίες που «βγαίνουν» σήμερα… Πέμπτη (2/3/2017 – 8/3/2017)

1607

Γράφει ο Κώστας Λάσκαρης

admin-ajax

  • T2: TRAINSPORTING 2

T2-TRAINSPOTTING-2-Teaser-TRAILER-2017-1024x576Έχουν περάσει… 21 χρόνια. Τίποτα δεν είναι πια ίδιο. Ο Mark Renton επιστρέφει στο μοναδικό μέρος που θεωρεί σπίτι του βρίσκεται σε mood … back to home. Ο Μαρκ, για να θυμηθούμε – στο τέλος της πρώτης ταινίας – είχε αρπάξει λεφτά από ναρκωτικά που όμως προορίζονταν για όλη την παρέα, αλλά εκείνος εξαφανίστηκε. Οι τύψεις όμως για τους ριγμένους φίλους τον έπνιγαν & τον ανάγκασαν να δραπετεύσει από τη φυλακή και να κατευθυνθεί προς Εδιμβούργο, για να αποκαταστήσει την αδικία απέναντι στους παλιούς του συντρόφους.

Εκεί τον περιμένουν οι φίλοι του απ΄τα παλιά: ο Spud (ο ηρωινομανής), ο Sick Boy (ο φιλόδοξος μικροκακοποιός) και ο Begbie (αυτοκαταστροφικός φασαριόζος). Αλλά όχι μόνο αυτοί… Τον υποδέχονται: η απώλεια, η απόγνωση, η χαρμολύπη, η εκδίκηση, το μίσος, η φιλία, η αγάπη, η επιθυμία, η προσμονή, ο φόβος, η μετάνοια, η… ηρωίνη, ο θανάσιμος κίνδυνος. Πιστό στις στιλιστικά ευρηματικές εικόνες, το «T2» έχει κάποιες εκλάμψεις προσχηματικής ευσυγκινησίας & ψήγματα ανθρωπιάς ως απαραίτητο σκηνοθετικό κλου. (clue)

Ο Ντάνι Μπόιλ σε αυτό το film, προσπαθεί να αναβιώσει στιγμές της επιτυχημένης ομολογουμένως αισθητικής μανιέρας – του κοινωνικού δράματος του «Slumdog Millionaire» – που μπορεί να έφτασε μέχρι το Όσκαρ σκηνοθεσίας, αλλά εδώ φαίνεται το μοτίβο της επιτυχημένης κλασικής συνταγής να δημιουργεί κόπωση & δίνει την αίσθηση της απλής & τετριμμένης αφηγηματικής διεκπεραίωσης, δίχως να αποκομίζει δάφνες ποιότητας.

Δραματική | 2017 | Διάρκεια: 117′

Aγγλική | σκηνοθεσία: Ντάνι Μπόιλ | πρωταγωνιστούν οι: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τζόνι Λι Μίλερ, Ρόμπερτ Καρλάιλ, Γιούεν Μπρέμερ

  • Λόγκαν – Logan

logan-wolverine-hugh-jackman

Δέκα χρόνια μετά τα όσα συνέβησαν στο «X-Men: Ημέρες ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος», ο – Λόγκαν – έχει υποσχεθεί να κινηθεί σε πιο καθημερινούς ρυθμούς… αφήνοντας πίσω το πλούσιο σε καταιγιστική δράση & ένταση παρελθόν του. Οι δυνάμεις που του επέτρεπαν να θεραπεύεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, έχουν ατονήσει.

Αυτό θα αλλάξει…  όταν μία σατανική οργάνωση, υπό την ηγεσία του – Ναθάνιελ Έσεξ – προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους εναπομείναντες μεταλλαγμένους στον κόσμο, με στόχο να τους μετατρέψει τους σε υποχείρια ενεργούμενα του εναντίων της ανθρωπότητας. Ο Λόγκαν θα χρειαστεί να ξυπνήσει τον “Γουλβερίν” που έκρυβε μέσα του (εν υπνώσει) για πολύ καιρό ώστε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους για να αποτρέψει τα σατανικά σχέδιά του Ναθάνιελ, με τη βοήθεια ενός νεαρού κοριτσιού που είναι… κλώνος του! Θα δούμε τον Λόγκαν να ακονίζει εκ νέου τα – από αδαμαντίνη – άθραυστα νύχια του προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σκοτεινές δυνάμεις, σε μια αποστολή ζωής και θανάτου και σε ένα ραντεβού ολέθρου & εξιλέωσης όπου θα εκπληρώσει το πεπρωμένο του!

Περιπέτεια | 2017 | Διάρκεια: 137′

Aμερικανική | σκηνοθεσία: Τζέιμς Μάνγκολντ | πρωταγωνιστούν οι: Χιου Τζάκμαν, Πάτρικ Στιούαρτ, Ντάφνι Κιν, Μπόιντ Χόλμπρουκ

  • Υποψίες – Abluka

Frenzy-Abluka-2015_0002Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται σε σπιράλ πολιτικής βίας & θυελλωδών εσωτερικών ανακατατάξεων. Ο – Χαμζά – ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός, προτείνει στον Καντίρ την αποφυλάκιση υπό έναν δεσμευτικό όρο… Να ενταχθεί σε μια μονάδα των μυστικών υπηρεσιών, της οποίας τα μέλη εργάζονται ως σκουπιδιάρηδες.

Ο Καντίρ δέχεται & πιάνει δουλειά, ελέγχοντας – στα πλαίσια της αποστολής του – αν μέσα σ’ αυτά βρίσκονται υλικά που σχετίζονται με την κατασκευή βομβών. Σε μία απ’ αυτές τις γειτονιές, ο Καντίρ βρίσκει… τον μικρό του αδελφό, Αχμέτ που εργάζεται στον δήμο με πόστο την εξολόθρευση αδέσποτων σκύλων. Η απροθυμία του Αχμέτ να αναπτύξει αδελφικούς συναισθηματικούς δεσμούς με τον Καντίρ -παρά την επιμονή του τελευταίου- οδηγεί τον Καντίρ να τον αποφύγει πλάθοντας ιστορίες “συνωμοσίας” που να δικαιολογούν την αποστασιοποίηση του αδελφού του.

Δραματική2015 | Διάρκεια: 119′

Τουρκογαλλική | σκηνοθεσία: Εμίν Αλπέρ | πρωταγωνιστούν οι: Τουλίν Οζέν, Μεχμέτ Οζγκούρ, Μπερκάι Ατές

  • Glory – Slava

get.do_.jpg-h_2016Ο – Τσάνκο Πέτροφ – βρίσκει…  κάμποσα εκατομμύρια λέβα στις ράγες του σιδηροδρόμου, κατά τη καθημερινή του ρουτίνα που δεν είναι άλλη από την τυπική επιθεώρηση του σιδηροδρόμου. Αποφασίζει να παραδώσει τα χρήματα στις κρατικές αρχές (αστυνομία) που τον αποζημιώνουν για αυτήν του την κίνηση με μια τιμητική εκδήλωση. Η Τζούλια Στάνκοβα, επικεφαλής – Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Μεταφορών – παίρνει το παλιό του ρολόι (οικογενειακό κειμήλιο) για να του απονεμηθεί ένα καινούριο δώρο για το ήθος & το ψυχικό του μεγαλείο. Στην πορεία το νέο ρολόι χαλάει & η Στάνκοβα έχει χάσει και το παλιό. Εδώ ξεκινά η μαραθώνια προσπάθεια του τίμιου εργάτη να επανακτήσει το οικογενειακό του κειμήλιο, αλλά επίσης τη χαμένη του τιμή & αξιοπρέπεια.

Δραματική2016 | Διάρκεια: 101′

Βουλγαροελληνική | σκηνοθεσία: Κριστίνα Γκρόζεβα & Πέταρ Βαλτσάνοφ | πρωταγωνιστούν οι: Μαργκίτα Γκόσεβα, Στέφαν Ντενολιούμποφ