Οι σέλφι δεν είναι τόσο αθώες όσο νομίζατε

1344

 Σύμφωνα με τη Google, κάθε μέρα σε ολόκληρο τον κόσμο βγαίνουν 93 εκατομμύρια selfies!

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η έκθεση στη φωτογραφική κάμερα καταστρέφει το δέρμα.

AdTech Ad

Όλα ξεκίνησαν από μια 26χρονη Λονδρέζα μπλόγκερ, την Μέιριν Μπέιγκ η οποία έβγαζε καθημερινά περισσότερες 50 selfies για το Instagram και το μπλογκ της. Μια μέρα όμως παρατήρησε κάποιες αλλαγές στο δέρμα της.

«Από τις φακίδες στα μάγουλά μου, τους μεγαλύτερους πόρους από το συνηθισμένο, μέχρι τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μου, όλα μου έδειχναν ότι πρέπει να σταματήσω να χρησιμοποιώ το μακιγιάζ για να καλύπτω την πραγματικότητα», έγραψε στο μπλογκ της και πρόσθεσε: «γι’ αυτό ξεκίνησα να βλέπω τον Δρ Σάιμον Ζοκάι, για να ανακαλύψω την αλήθεια».

Τι συνέβη; Το High Energy Visible (HEV) φως, γνωστό και ως μπλε φως που εκπέμπουν οι υπολογιστές και τα τηλέφωνα,  αποδεικνύεται επιβλαβές για το δέρμα, καθώς επιταχύνει την γήρανση και επιβραδύνει την ικανότητα του δέρματος να αναπλάθεται. Στην πραγματικότητα, ο δερματολόγος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τρεις παράγοντες έπαιζαν ρόλο στα δερματικά προβλήματα της Μπέιγκ: η ακτινοβολία του ήλιου, η ρύπανση και το φως HEV. Μάλιστα, έχει αποδειχτεί ότι η HEV ακτινοβολία έχει τις ίδιες επιπτώσεις με τις ακτίνες UVA και UVB.