Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε καθαρίστρια με 13 παιδιά για παραποίηση απολυτηρίου

857

Nέα υπόθεση που έχει πολλά κοινά με αυτή της καθαρίστριας του Βόλου έρχεται στο φως. Καθαρίστρια στα Ιωάννινα, μητέρα 13 παιδιών εκ των οποίων τα 5 ανήλικα, καταδικάστηκε ερήμην σε 8 χρόνια φυλάκισης για παραποίηση του απολυτήριου Δημοτικού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του prevezatoday.gr, σε κάθειρξη 8 ετών και μάλιστα ερήμην καταδικάστηκε η καθαρίστρια σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, που είναι και μητέρα 13 παιδιών, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού

Στις 5 Μαρτίου στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ιωαννίνων εκδικάζεται  η έφεση της Δ.Κ. που κατάγεται από χωριό του νομού Πρέβεζας. Η κατηγορούμενη είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη 8 χρόνων συνολικά για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».

Το έγκλημα της κατηγορούμενης ήταν ότι η ίδια πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού και διόρθωσε τον χρόνο αποφοίτησης από το δημοτικό σχολείο, ισχυριζόμενη ότι τελείωσε το έτος 1980 και όχι το 1981 όπως ήταν το σωστό.

Η Δ.Κ. έκανε τη συγκεκριμένη πράξη και προσκόμισε το συγκεκριμένο χαρτί προκειμένου να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η ίδια είναι μητέρα δεκατριών 13 παιδιών εκ των οποίων τα 5 είναι και σήμερα ανήλικα.

Οσον αφορά την ερημοδικία  και την απουσία της από το δικαστήριο του 1ου βαθμού σύμφωνα με το prevezatoday δεν οφείλεται σε στρεψοδικία από την πλευρά της αλλά στο γεγονός ότι ζήτησε αναβολή λόγω του ότι πάσχει από την καρδιά της και της έχει τοποθετηθεί «απινιδωτής» προσκομίζοντας μάλιστα ιατρική γνωμάτευση.

Όμως το αίτημα της για αναβολή δεν έγινε δεκτό και  δικάστηκε ερήμην.