Παράταση παραστάσεων για τη «Φιλιώ Χαϊδεμένου» εώς τα μέσα Φεβρουαρίου!

1573

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Μετά τις διθυραμβικές κριτικές και την αθρόα προσέλευση του θεατρικού κοινού, η «Φιλιώ Χαϊδεμένου» θα συνεχίζει να ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου “Βεάκη” ως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Το ίδρυμα πολιτισμού «Ιωνία» αποφάσισε την παράταση των παραστάσεων και έτσι μένει ακόμα μία εβδομάδα για να γνωρίσετε την σπουδαία ιστορία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ. Είναι δύσκολο να την εξιστορήσεις σε ένα κομμάτι χαρτί ή μέσα σε μερικές ώρες στο θεατρικό σανίδι, όμως έγινε η αφορμή για να γεννηθεί ένα θεατρικό έργο με τις προσωπικές μαρτυρίες της ηρωίδας και να ζωντανέψει μέσω της εξαιρετικής ερμηνευτικής δεινότητας της Δέσποινας Μπεμπεδέλη που “ντύθηκε” τον ομώνυμο ρόλο.

Μια εμβληματική προσωπικότητα της Μικράς Ασίας, που δίδαξε μέσα από τη ζωή της τη δύναμη της θέλησης και την πραγματική έννοια του σκληρού αγώνα για επιβίωση. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η παράσταση συνοδεύεται από μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της. Ωστόσο, κατά την διάρκεια της παράστασης, ακούγονται επιπλέον μουσική και τραγούδια που έγραψε ο Ζαχαρίας Καρούνης ειδικά για την «Φιλιώ Χαϊδεμένου», σε στίχους Χρήστου Παπαδόπουλου.

Αξίζει όλοι να περάσουμε μια βόλτα από το θέατρο “Βεάκη” γιατί η Φιλιώ είναι κομμάτι της ιστορίας μας, ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης που δεν πρέπει να το κρατάμε στην άγνοια.

Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 7:00 και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9:00.