Πέθανε ο Σταν Λι, θρύλος της Marvel και «πατέρας» του Spiderman

960

Σε ηλικία 95 ετών έφυγε από τη ζωή ο αμερικανός συγγραφέας, Σταν Λι, η δημιουργός των γνωστότερων χαρακτήρων κόμικς της Marvel.

Ήταν ο άνθρωπος που ήταν πίσω από τους υπερήρωες δημοφιλείς χαρακτήρες κόμικς όπως ο Σπάιντερμαν, οι 4 Φανταστικοί, οι X-men, o Χουλκ, ο Θορ, ο Iron Man, ο Daredevil, ο Doctor Strange και πολλοί άλλοι.

«Αγαπούσε τη ζωή του και αγαπούσε τη δουλειά του. Η οικογένεια του τον αγαπούσε και οι θαυμαστές του επίσης. Ήταν αναντικατάστατος» δήλωσε η κόρη του, χωρίς να αναφέρεται στα αίτια του θανάτου του. «Ένιωθε πως είχε υποχρέωση στους θαυμαστές του να συνεχίζει να δημιουργεί» είπε επίσης.

Ο Λι απεβίωσε τη Δευτέρα το πρωί, τοπική ώρα, σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, σύμφωνα με το δίκτυο TMZ και το Hollywood Reporter.

Ήταν ένας από τους κορυφαίος συγγραφείς της Marvel και έγινε μετέπειτα εκδότης της εταιρείας. Όπως γράφει το ΑΡ, ήταν ο «αρχιτέκτονας» του σύγχρονου κόμικ, αφού έφερε την «επανάσταση» στον χώρο, αποδίδοντας ανθρώπινες αδυναμίας στους υπερήρωες.

Στις 17 Νοεμβρίου του 2008 τιμήθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών, τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική διάκριση της χώρας.