Πλατινένιος μέσα σε λίγες ώρες ο τελευταίος δίσκος του Τζόνι Χαλιντέι, δέκα μήνες μετά τον θάνατό του

595

Ο δίσκος “Mon pays c’est l’amour” του γάλλου ροκ σταρ Τζόνι Χαλιντέι, κυκλοφόρησε χθες, Παρασκευή στη Γαλλία δέκα μήνες μετά τον θάνατό του, και μέσα σε λίγες ώρες πούλησε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα.

«Ήδη, ο δίσκος είναι πλατινένιος», δήλωσε στο δίκτυο RTL ο Τιερί Σασάνζ, ο πρόεδρος της Warner, της δισκογραφικής εταιρίας του Χαλιντέι από το 2005.

Μπροστά από το κατάστημα Fnac στα Ηλύσια Πεδία, οι λάτρεις του θρυλικού ρόκερ περίμεναν υπομονετικά για ώρες κατά μήκος του προστατευτικού κιγκλιδώματος που είχε τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο.
Ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, η υπηρεσία ασφάλειας του Fnac άφησε να περάσουν οι πρώτοι 20 πελάτες, πριν εμποδίσει την είσοδο στους επόμενους. Δέκα λεπτά αργότερα ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία για να κατευθυνθεί μέσα στο κατάστημα η ροή των πελατών.

Την ίδια στιγμή, η Λετισιά Χαλιντέι, η χήρα του ρόκερ, αναρτούσε στους λογαριασμούς της στο Instagram και στο Twitter μηνύματα για το γεγονός: «Σ’ εσένα, Στην αγάπη μας, Στις αγάπες σου, Στο πάθος για τη ζωή, Στην ελευθερία της σκέψης, Στη μουσική σου, Σ’αγαπώ για πάντα».

Εκτός από τα δισκοπωλεία, ορισμένα από τα οποία προέβλεψαν να μείνουν ανοικτά έως τις 04.00 τοπική ώρα, και άλλα καταστήματα που δεν πωλούν δίσκους, όπως αλυσίδες σουπερμάρκετ, πωλούν από τον 51ος δίσκο του Τζόνι Χαλιντέι, ο οποίος στην καριέρα του πούλησε πάνω από 110 εκατομμύρια δίσκους.

Πηγή: Η Καθημερινή