Ποιo “φρούτο” εμποδίζει την… αύξηση βάρους; Δείτε…

1923

Ερευνητές από – το πανεπιστήμιο Lund – στην Σουηδία, κατάφεραν να εντοπίσουν ένα φρούτο, το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει… την αύξηση του σωματικού βάρους.


…Πρόκειται για μια συγκεκριμένη ποικιλία μούρων, τα οποία ονομάζονται… lingonberries & προέρχονται από τη Σκανδιναβία και είναι πιο γνωστά ως… κόκκινα μύρτιλλα!


Ύστερα από εργαστηριακή έρευνα σε ποντίκια… οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κόκκινα μύρτιλλα έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει… περιττό λίπος, μετά από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα ή μετά από μια γενικότερη διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά & υδατάνθρακες. Επίσης – τα lingonberries – μείωσαν ακόμα και… τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα!

Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση και άλλων ειδών μούρων, όπως τα μαύρα μούρα (blackcurrants), τα bilberries, τα raspberries, τα crowberries και τα μούρα τύπου acai.

Λόγω της γνωστής ευεργετικής τους «αντιοξειδωτικής» δράσης, όλα τα μούρα βοηθούν στην καλύτερη υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά…ιδίως τα κόκκινα μύρτιλλα αποδείχτηκαν πολύ πιο αποτελεσματικά, όσον αφορά: την αντιστροφή των επιπτώσεων της λιπαρής διατροφής.