Ποιοι και γιατί κατηγορούν την Αντζελίνα Τζολί

1708

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης, Αντζελίνα Τζολί διαψεύδει δημοσίευμα στο Vanity Fair το οποίο αναφέρεται στις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι υπεύθυνοι του κάστινγκ για τη νέα της ταινία «First They Killed My Father» με θέμα τη γενοκτονία στη Καμπότζη.

Στο δημοσίευμα του Vanity Fair τονίζεται τι οι διευθυντές κάστινγκ της ταινίας τοποθετούσαν χρήματα μπροστά σε παιδιά από «ορφανοτροφεία και σχολεία των φτωχογειτονιών και τσίρκο» και τους ρωτούσαν τι χρειάζονταν. Στη συνέχεια τα έπαιρναν πίσω για να προκαλέσουν αντίδραση.

Η Srey Moch Sareum, το κορίτσι που κέρδισε τελικά τον ρόλο της Loung Ung, της συγγραφέως του βιβλίου, στο οποίο βασίστηκε η ταινία, ήταν πολύ συναισθηματική κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας της, λέγοντας ότι τα χρήματα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για να πληρώσει η οικογένειά της την κηδεία του παππού της.

Οι τακτικές έχουν προκαλέσει αρνητικά σχόλια και πολλοί επισημαίνουν ότι οι μέθοδοι ακρόασης ήταν άσκοπα σκληρές.

Η Τζολί, η οποία πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Vanity Fair και αναφέρθηκε στη νέα της ταινία σε ανακοίνωσή της απάντησε στις επικρίσεις σχετικά με την ακρόαση τονίζοντας το δημοσίευμα είναι αποσπασματικό.

«Ελήφθη κάθε μέτρο για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια, την άνεση και υγεία των παιδιών στην ταινία, ξεκινώντας από τις ακροάσεις μέχρι την παραγωγή. Γονείς, κηδεμόνες και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια των ακροάσεων» ανέφερε.

«Οι τακτικές στην οντισιόν ήταν ένας αυτοσχεδιασμός βασισμένος σε μια σκηνή από την ταινία» ανέφερε η Τζολί, προσθέτοντας ότι δεν αφαιρέθηκαν χρήματα από τα παιδιά.

«Είμαι αναστατωμένη επειδή μία άσκηση υποκριτικής σε έναν αυτοσχεδιασμό από μια πραγματική σκηνή της ταινίας γράφτηκε σαν να ήταν ένα πραγματικό σενάριο» δήλωσε η ηθοποιός. «Ο ισχυρισμός ότι αληθινά χρήματα αφαιρέθηκαν από παιδιά κατά τη διάρκεια της ακρόασης είναι ψευδής και προκαλεί αναστάτωση. Θα ήμουν εξοργισμένη αν αυτό είχε συμβεί».

Η ταινία του Netflix βασίζεται στα απομνημονεύματα της Loung Ung, γεννημένης στην Καμπότζη, Αμερικανίδας ακτιβίστριας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2000 περιγράφονται οι συστηματικές δολοφονίες από τους Ερυθρούς Χμερ δύο εκατομμυρίων κατοίκων της Καμπότζης στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Η συγγραφέας φέρεται να έπαιξε το παιχνίδι με τα χρήματα, όταν πιάστηκε από τους Ερυθρούς Χμερ να κλέβει.

Στο δημοσίευμα του Vanity Fair αναφέρεται ότι τα παιδιά γνώριζαν τη διαδικασία στη διάρκεια της ακρόασης, ωστόσο υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εργαζόμενοι στην ταινία υποστήριξαν ότι τα παιδιά ήταν ενήμερα ότι πρόκειται για αυτοσχέδιο παιχνίδι στο πλαίσιο της ακρόασης.

Πηγή: thetoc