Πού θα βρεις φθηνά βιβλία στην Αθήνα!

10667

Γράφει η Θεοδώρα Χίσκου

Οι καλές εποχές που πήγαινες στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς και αγόραζες δυο, τρία ή και τέσσερα βιβλία… έχουν πια χαθεί!

Να μου πεις, όταν ένα βιβλίο στοιχίζει 20-25 ευρώ και το πορτοφόλι σου έχει μέσα ελάχιστα -πλέον- χρήματα λόγω της οικονομικής κρίσης, πώς μπορείς να “θυσιάσεις” ένα τέτοιο ποσό;

Αν είσαι ο κλασικός ρομαντικός τύπος, σίγουρα θα έχεις ζηλέψει τις σκηνές των ταινιών όπου ο ήρωας χώνεται σε κάτι φοβερά, μικροσκοπικά κατακλυσμένα από βιβλία, βιβλιοπωλεία και ψάχνει αγωνιωδώς τίτλους και σελίδες!

Ε, λοιπόν… αυτά τα μέρη δεν υπάρχουν μόνο στις ταινίες… Είναι κρυμμένα στην αγαπημένη μας πόλη και αποτελούν τη λύση στο πρόβλημα σου.

Στη δικιά μας χώρα, τα βιβλιοπωλεία με μεταχειρισμένα βιβλία και τα παλαιοβιβλιοπωλεία είναι παρεξηγημένα, αλλά σε άλλες χώρες αποτελούν θεσμό, χαίρουν σεβασμού και προσοχής. Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί στρέφονται όλοι οι μεγάλοι συλλέκτες. Είναι καιρός να δούμε αυτά τα μέρη με άλλο μάτι, να καταλάβουμε ότι μας προσφέρουν βιβλία σε εξαιρετική κατάσταση -ιδανικές τιμές- και πάνω απ’ όλα μας χαρίζουν ένα -μυστικιστικό- κλίμα άλλης εποχής.

 

Ερατώ: Θησείου 9, Μοναστηράκι 2103311991

 

Αυτό το παλαιοβιβλιοπωλείο είναι σκέτος θησαυρός! Θα βρεις ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία, λογοτεχνία, ποίηση, αρχαιοελληνικά κείμενα και εκδόσεις από το Λονδίνο και το Παρίσι.  Διαθέτει πάνω από 50.000 τίτλους και χιλιάδες γκραβούρες.

 

Παλαιοβιβλιοπωλείο Ν. Χρυσός: Χαριλάου Τρικούπη 63 & Δερβενίων 106 81 – Αθήνα 2103631821

Τιμές που ξεκινούν από μόλις 1 ευρώ! Σε αυτό το Παλαιοβιβλιοπωλείο μπορείς να βρεις παλιά και νέα βιβλία. Ελληνική ή ξένη λογοτεχνία, δοκίμια, ιστορικά, φιλοσοφία, ψυχολογία, καλές τέχνες, θέατρο, κινηματογράφο, πολιτικές επιστήμες, κοινωνιολογία, κόμικς, περιοδικά μέχρι και βιβλία τσέπης. Πρώτες εκδόσεις ή και μεταχειρισμένα αντίτυπα, αλλά και σπάνια βιβλία. Όλα στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Στον ζεστό αυτό χώρο μπορείς επίσης να απολαύσεις τον καφέ σου και να συζητήσεις με άλλους αναγνώστες.

 

ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ Ηφαίστου 20, Μοναστηράκι, 210-3210298, 210-2798436.

 

Λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια μέσα στη Μουσική Στοά της Ηφαίστου. Εδώ θα βρείτε παλιά βιβλία που αγοράζονται από αγγελίες, από ιδιώτες και από τους πωλητές που μαζεύονται τα ξημερώματα της Κυριακής στην υπαίθρια αγορά της οδού Θεσσαλονίκης στο Γκάζι, κοντά στο Πιλοποιείο του Πουλόπουλου.

 

 

ΙΣΤΩΡ: Ιπποκράτους 156, Ζ. Πηγής 12-14 και Σόλωνος 2106435762

 

Ο ιδιοκτήτης το,  Γιάννης Πανουσόπουλος έχει συγκεντρώσει βιβλία και περιοδικά από δεύτερο χέρι, εξαντλημένες εκδόσεις, παλιές εκδόσεις και αρχεία. Έχει επίσης δημιουργήσει μια πολύ καλή βάση δεδομένων της ελληνικής βιβλιογραφίας και μπορεί να σου δώσει πολλές σχετικές πληροφορίες.

 

 

Ταμάρα Χιωτάκη: Νορμάνου 7, Μοναστηράκι 2103247835

 

Θα βρεις φτηνά βιβλία και περιοδικά από δεύτερο χέρι, αλλά και κάποια σπάνια συλλεκτικά κομμάτια. Συλλέγει τα βιβλία της από γυρολόγους, παλαιοπώλες, δημοπρασίες, ιδιώτες που αδειάζουν τις βιβλιοθήκες τους και περαστικούς που έρχονται να πουλήσουν.

 

 

Ζέφυρος Άρης: Καποδιστρίου 16, Πειραιάς 2104179237

Βιβλία αλλοτινών χρόνων στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς. Πωλήσεις παλαιών, σπάνιων και συλλεκτικών βιβλίων καθώς και σύγχρονων μεταχειρισμένων και μη. Οι τιμές τους είναι στο 50% έως και 80% της ονομαστικής τους τιμής. Υπάρχουν πάντα προσφορές που ξεκινούν από 1€. Ελληνικά και ξενόγλωσσα, μεταχειρισμένα αλλά και άκοπα, ποικίλης θεματολογίας, για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Το κατάστημα απέχει λίγα μόλις μέτρα από το σταθμό του ηλεκτρικού τραίνου(ΗΣΑΠ) του Πειραιά.  

 

Βιβλιοχαμός: Γενναδίου 5-7 2103824629

 

Πάνω από 30.000 τίτλοι μεταχειρισμένων βιβλίων κι ένα ξεχωριστό δωμάτιο προσφορών, όπου οι τιμές είναι εκπληκτικά χαμηλές.