Πρίγκιπας Χάρι: Ο χρόνος τελειώνει, φτάνει πια η παραπληροφόρηση για τη Μέγκαν

139

Η παραπληροφόρηση, τα αρνητικά σχόλια και το bullying σε βάρος του ίδιου και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ, που έχουν βγάλει εκτός εαυτού τον πρίγκιπα Χάρι.

Τον τελευταίο χρόνο, ο πρίγκιπας Χάρι και ο Μέγκαν Μάρκλ, έχουν μιλήσει ανοιχτά για την ανάγκη εξυγίανσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – ένα θέμα που το έχουν βιώσει οι ίδιοι, δεδομένης της “κακοποίησης” που έχουν υποστεί στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ.

Τώρα το ζευγάρι βάζει τα δυνατά του για να βοηθήσει στη μεταμόρφωση του διαδικτυακού οικοσυστήματος.

Σε μια σπάνια συνέντευξη στο Fast Company, ο πρίγκιπας Χάρι που σε λίγους μήνες θα επιστρέψει στην Αγγλία για τα γενέθλια της γιαγιάς του Βασίλισσας Ελισάβετ, μιλά για τον κίνδυνο των social media, για τα θλιβερά επεισόδια στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ αλλά και τον “πόλεμο” που έχει δεχτεί αυτός και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ.

Πρίγκιπας Χάρι: Ο χρόνος τελειώνει, φτάνει πια η παραπληροφόρηση για τη Μέγκαν

“Ο χρόνος τελειώνει”

Σε αυτή τη συνέντευξη, ο Δούκας του Σάσεξ αναφέρεται στην παραπληροφόρηση που συμβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζοντας ότι “επιτρέπουν τον εξτρεμισμό και τη βία” και καλεί για μεταρρυθμίσεις, φωνάζοντας πως ” ο χρόνος τελειώνει”.

“Έχουμε δει τι μπορεί να κάνει η παραπληροφόρηση. Στην Αμερική έγινε μια επίθεση στην Δημοκρατία η οποία υποκινήθηκε μέσα από τα social media. “Είναι σαν μια πλατεία που ο καθένας λέει ότι θέλει” είπε ακόμα ο Χάρι ο οποίος έκανε αναφορά στο bullying που έχει δεχτεί η γυναίκα του Μέγκαν Μαρκλ.

MEGHAN MARKLE

Η παραπληροφόρηση, τα αρνητικά σχόλια και το bullying

Στη συνέχεια, ο Χάρι τα “έβαλε” με την παραπληροφόρηση λέγοντας ότι έχει μείνει έκπληκτος με τον τρόπο που παρουσιάζουν τον ίδιο και τη γυναίκα του.

“Η ιστορία μου παρουσιάζεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο, της γυναίκας μου με άλλο τρόπο και η κοινή μας ζωή παρουσιάζεται εντελώς διαφορετικά” είπε χαρακτηριστικά. “Αυτή η λανθασμένη αφήγηση ευθύνεται για όλα τα αρνητικά σχόλια και το bullying”.

Ακόμα, ο πρίγκιπας Χάρι ερωτήθηκε για την “αποχή” τους το τελευταίο διάστημα από τα social media και απάντησε:

“Ξυπνήσαμε μια μέρα και είδαμε τις εφημερίδες του Murdoch να γράφουν ότι παρατήσαμε τα social media. Ήταν κάτι καινούργιο για εμάς δεδομένου ότι ήδη εδώ και 10 μήνες δεν είχαμε κάνει κάποια ανάρτηση” είπε ο Χάρι ενώ ανέφερε ότι θα επιστρέψουν ότι νιώσουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

MEGHAN MARKLE

“Θα επιστρέψουμε στα social media όταν νιώσουμε ότι είναι σωστό για εμάς. Ενδεχομένως όταν δούμε ότι γίνεται κάποια κίνηση (από την μεριά των social media και των εταιριών) για αλλαγή. Προς το παρόν αφιερώνουμε την ενέργειά μας στο να μάθουμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χώρο για να προσφέρουμε βοήθεια”.

Πηγή: thetoc