Προεκλογικά ρουσφέτια της κυβέρνησης στην ΕΛΑΣ καταγγέλλουν αστυνομικοί

622

Απόπειρα της κυβέρνησης να βολέψει ημέτερους με παράνομες προεκλογικές μεθοδεύσεις καταγγέλλουν συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Γιάννης Κατσιαμάγκας δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως το αρχηγείο έχει συγκαλέσει συνεδρίαση των δύο συμβουλίων μεταθέσεων το προσεχές Σάββατο, λίγο πριν την διάλυση της Βουλής λόγω εκλογών, μολονότι βάσει νόμου οι σχετικές αποφάσεις έπρεπε να είχαν ληφθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.
Τόνισε πως οι ημερομηνίες των συμβουλίων μπορούν να μετατεθούν μόνον με Προεδρικό Διάταγμα.

Αντίθετα, επισήμανε ο κ. Κατσιαμάγκας, το 2015, την εποχή του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε φροντίσει για την έκδοση Διατάγματος ώστε να αναβληθούν τα συμβούλια. Απέδωσε την αλλαγή στάσης στο γεγονός ότι τότε η Κουμουνδούρου ήταν βέβαια για νίκη στις επερχόμενες εκλογές ενώ σήμερα η εικόνα έχει αλλάξει.

«Γίνεται ανήθικα για το βόλεμα, προφανώς, των ημετέρων», ανέφερε ο κ. Κατσιαμάγκας, κάνοντας λόγο για ανήθικες ενέργειες που θυμίζουν τους διορισμούς των τελευταίων ημερών στην Βουλή. «Μία από τα ίδια», σχολίασε αιχμηρά. Ο κ. Κατσιαμάγκας επισήμανε πως η Ομοσπονδία δεν θα νομιμοποιήσει τις συνεδριάσεις και θα απόσχει, ενώ εάν χρειαστεί θα εφεσιβάλει τις όποιες αποφάσεις σε διοικητικά δικαστήρια.

Πηγή: skai