Πώς έσπασε μέσα σε 6 λεπτά το βραχιολάκι ο Όσβαλντ και απέδρασε – Τι φοβούνται οι αρχές

759

Καταζητούμενος είναι από το μεσημέρι της Τρίτης ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, το στέλεχος ελβετικής τράπεζας που κατηγορείται για την υπόθεση των  «μαύρων ταμείων της Siemens» και των υποβρυχίων.

Ο κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις έσπασε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που φορούσε από το Νοέμβριο του 2016 και από τότε εξαφανίστηκε και αναζητείται από τις αρχές. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η εταιρεία υπεύθυνη για την ηλεκτρονική επιτήρηση διαπίστωσε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε ο Όσβαλντ.

Ο κατηγορύμενος επέστρεψε σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο, ενώ λίγο αργότερα, στις 13:56,κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε.

«Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ηανοικτή πόρτα του διαμερίσματος, όπου διέμενε ο Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ στην περιοχή του Ζωγράφου καιένας κόφτης που έκοψε τον ιμάντα της συσκευής γεοντοπισμού (βραχιολάκι), μαρτυρούν την γρήγορη και σχεδιασμένη φυγή του.

Φεύγοντας, πήρε μαζί τουμερικά ρούχα και το κινητό του τηλέφωνο.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εξετάσουν τις πιο πρόσφατες επικοινωνίες του, ανταλλαγή μηνυμάτων sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δεν αποκλείεται ο Όσβαλντ, να έχει βρει κάποιο καταφύγιο στην Αττική ή στην επαρχία και να επιχειρήσει να διαφύγει από την Ελλάδα, οδικώς ή ακτοπλοϊκώς. Γι’ αυτό τον λόγο έχει δοθεί σήμα σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας και τα λιμάνια για εντατικότερους ελέγχους για τον εντοπισμό του.

Ένα ακόμα σενάριο είναι o καταζητούμενος να είχε προμηθευτεί πλαστό διαβατήριο ή ταυτότητα, και να ταξίδεψε άμεσα σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Πηγή: iefimerida.gr