Πώς να φτιάξεις πρωτότυπα ρολόγια τοίχου!

5895

Γράφει η Φωτεινή Δάσσιου

Υπάρχουν άπειρες ιδέες για να κάνεις εύκολες και όμορφες κατασκευές από πολύ απλά υλικά. Μπορείς να φτιάξεις οτιδήποτε και αν χρειάζεσαι για το σπίτι σου και ειδικά αν αφορά την διακόσμηση του, αρκεί μόνο να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη.

Από τα πιο εύκολα διακοσμητικά σπιτιού που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου, χρησιμοποιώντας πολλά μικροαντικείμενα που βρίσκονται γύρω σου, είναι τα DIY ρολόγια τοίχου. Μπορείς να τα φτιάξεις από πλαστικό, ξύλο, ακόμη και καμβά και να τα διακοσμήσεις με πολλές πρωτότυπες ιδέες.

Ποιες είναι όμως οι πιο έξυπνες ιδέες για να φτιάξεις εύκολα και σχεδόν ανέξοδα, ένα μοναδικό ρολόι για όλα τα δωμάτια του σπιτιού σου;

Όπως πολύ σωστά θα έχεις ήδη φανταστεί και εσύ, το βασικό αξεσουάρ για όλα τα ρολόγια που θα δούμε στην συνέχεια είναι ο μηχανισμός, ο οποίος στην ουσία θα είναι και ο μόνος που θα πρέπει να αγοράσεις.

#1 Μπορείς να κάνεις μια ξύλινη κατασκευή, παίρνοντας μόνο ένα κομμάτι ξύλο και κολλώντας επάνω του κομμάτια από το παλιό σου domino, με τους ανάλογους αριθμούς, ώστε να δείξεις την ώρα.

#2 Σειρά τώρα έχει μια εξαιρετική ιδέα για το καλοκαίρι και το εξοχικό σου, για την οποία θα πρέπει να πάρεις κομμάτια ξύλου που βρίσκουμε στην παραλία, για να έχουν μια πιο όμορφη και εναλλακτική εμφάνιση και αφού τα καρφώσεις μεταξύ τους, να κολλήσεις επάνω στην επιφάνεια πολύχρωμες πέτρες αντί για αριθμούς.

#3 Έχεις μια παλιά ρόδα ποδηλάτου και δεν ξέρεις τι να την κάνεις; Χρησιμοποίησε την σαν βάση για το ρολόι σου και στην θέση των δεικτών βάλε δύο ξύλινους χάρακες, για να έχεις ένα ακόμη πιο vintage αποτέλεσμα.

#4 Άλλη μία εξαιρετική ιδέα για την κουζίνα, είναι να χρησιμοποιήσεις, τα χτυπητήρια του μίξερ, τις κουτάλες ή τις πιρούνες, για να διακοσμήσεις το ρολόι σου.

#5 Θα έδειχνε πιστεύω πολύ όμορφο σε ένα παιδικό δωμάτιο και μπορείς να το φτιάξεις μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Πάρε έναν καμβά, διάφορα όμορφα και πολύχρωμα κουμπιά και φυσικά την κλωστή και την βελόνα σου, για να τα σταθεροποιήσεις επάνω του.

Πώς σου φάνηκαν; Νομίζω πήρες αρκετές ιδέες για να δημιουργήσεις και εσύ ένα «στιλάτο» ρολόι!