Σκυλίσια ζωή στους 4 τροχούς!

1474

Βασικοί κανόνες ασφάλειας για να προστατεύσετε στο μέγιστο τον τετράποδο φίλο σας όταν ταξιδεύει με το αυτοκίνητο σας!

1. Δεν αφήνουμε ποτέ τον σκύλο μας μόνο στο αυτοκίνητο
Ακόμα και αν δεν έχετε σκοπό να λείψετε για πολύ, είναι απολύτως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να αφήνουμε το σκύλο μας στο αυτοκίνητο μόνο του, ακόμα και αν το παράθυρο είναι ελαφρώς κατεβασμένο. Χιλιάδες σκύλοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασφυξία στο αυτοκίνητο. Προτιμήστε να τον πάρετε μαζί σας και να τον αφήσετε δεμένο σε ένα σκιερό μέρος για 3′ ή να τον αφήσετε σπίτι αν δεν μπορεί να ακολουθήσει.

2. Θέση σταθερή και προστατευμένη
Το ξέρουμε ότι σας λατρεύει και θέλει να είναι κοντά σας, όμως σε ένα ταξίδι προέχει η ασφάλεια. Αποφύγετε να έχετε το σκύλο στα πόδια του συνοδηγού ή ελεύθερο στα πίσω καθίσματα. Προτιμήστε ένα ειδικό crate μεταφοράς ή σε περίπτωση που ο χώρος αποσκευών σας έχει τζάμι και πρόσβαση σε φως και στα πίσω καθίσματα, βάλτε μαξιλάρες και δημιουργήστε εκεί έναν άνετο χώρο για το σκύλο σας. Εννοείται ότι οι αποσκευές σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τοποθετηθούν στα πίσω καθίσματα και όχι στο χώρο του σκύλου.

3. Διαλείμματα
Μικρές στάσεις για να κινείται, για να πιεί νερό και να ξεκουράζεται είναι απαραίτητες προκειμένου να μην υποφέρει ο σκύλος μας, ιδίως σε ταξίδια μεγάλης διάρκειας.

4. Κλιματισμός
Η ζέστη είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας για το αναπνευστικό των σκύλων μας. Προσέχουμε πάντα ώστε η θερμοκρασία στο αυτοκίνητο να μην ξεπερνά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

5. Προσεκτική οδήγηση
Με τον σκύλο στο αυτοκίνητο, ελιγμοί και απότομα φρεναρίσματα πρέπει να αποφέυγονται. Κρατήστε ιδανικά μια σταθερή ταχύτητα και πορεία.

 

πηγή: dogsvoice.gr